Nakonec se Rychnovští přidali k Libčanům, Novému Bydžovu a Červenému Kostelci a hrát divizi odmítli. Jak viděl celou situaci Filip Stieber, předseda FC Spartak Rychnov nad Kněžnou?

Bylo rozhodování těžké, nebo spíš jednoduché?
Rozhodnutí bylo ve finále asi jednoduché. Chuť byla velká, hlavně ze strany vedení, dostat klub do vyšší soutěže, ale zvítězil rozum a naše nepřipravenost ve spoustě oblastech.

Proběhlo hlasování? Nebo jste se shodli jednomyslně?
Nechali jsme hlasovat i hráče a tam to bylo půl na půl. Ve výboru nám usnadnil rozhodování šibeniční termín přihlášení do soutěže, který byl do druhého dne po vyhraném utkání s Novým Městem nad Metují.

Kontaktovali jste i zástupce města ohledně názoru na účast v divizi?
S městem jsme řešili podporu účasti už od samého začátku naší práce v klubu. Tam bychom měli zelenou a dobrou podporu.

Asi jste měli při rozhodování na mysli osud exdivizních týmů jako Týniště či Jaroměř…
Ano, bavili jsme se i o tom, že není naším cílem se v divizi jen ohřát a vyhrát třeba jen jedno utkání. Musíme se pořádně připravit abychom nedopadli jako zmiňovaná mužstva.

Účast v divizi by znamenala vyšší finanční náklady, posílení kádru atd. Byli jste na to připraveni?
Finance nám byly nějaké přislíbeny jak od města, tak od sponzorů, ale na dotažení bylo málo času. V našem regionu je dle mého velký potenciál, ale ještě se to nevzalo za správný konec. Co se týče hráčského kádru museli bychom hodně posílit a se třemi hráči už jsme byli i domluveni.

Vsadili jste na jistotu a nešli do rizika, že?
Dá se to tak říci. Shodli jsme se, že vše pečlivě připravíme ať už finančně, tak hlavně i personálně a od nové sezony budeme chtít hrát na špici přeboru.