Rychnovsko – Konečně! Fotbalové soukolí se pomalu dává do pohybu, což pro fanoušky znamená konec půstu, pro hráče pak konec příprav. O víkendu se už totiž jede naostro. Jako první startují tři soutěže – Krajský přebor, I. A třída a Okresní přebor II. třídy.

Nový ročník nejvyšší krajské fotbalové soutěže zahájí duo týmů z Rychnovska na hřištích soupeřů na Náchodsku. A nebude to vůbec lehký úvod. Kostelec nad Orlicí se dnes představí v Bělovsi na trávníku exdivizního Náchoda a Rychnov nad Kněžnou v neděli zajíždí do Červeného Kostelce, třetího týmu loňské sezony.

Rovněž dvojice okresních zástupců v I. A třídě zahájí podzimní souboje na venkovních stadionech a shodně u nováčků. Týniště nad Orlicí dnes hraje Kobylicích a Dobruška zítra nastoupí v Polici nad Metují.

Jako první v okrese zahájí týmy OP II. třídy. Fanoušci se mohou těšit na zajímavé souboje, které okoření účast ještě nedávno „krajských“ týmů Černíkovic a Ohnišova.

Sobota 12. srpna

Krajský přebor: Náchod – Kostelec nad Orlicí (17).

I. A třída: Kobylice – Týniště nad Orlicí (17).

Okresní přebor II. třídy: Deštné v Orlických horách – Žďár nad Orlicí, Javornice – Křivice, Rokytnice v Orlických horách – Lukavice (vše 17).

Neděle 13. srpna

Krajský přebor: Červený Kostelec – Rychnov nad Kněžnou (17).

I. A třída: Police nad Metují – Dobruška (17).

Okresní přebor II. třídy: Přepychy – Petrovice, Borohrádek – Černíkovice, Kostelec nad Orlicí B – Ohnišov, Kostelecká Lhota – Zdelov (vše 17).