Po slabším podzimu přišlo velmi dobré jaro. Tak lze stručně charakterizovat počin hráčů Převýšova ve skončeném ročníku České fotbalové ligy. „V součtu obou částí může panovat spokojenost. Do posledního kola jsme hráli o páté místo,“ říká trenér mužstva Tomáš Hrabík. „Oproti podzimu bych viděl největší rozdíl v psychice hráčů. Přes zimu jsme hodně pracovali na tom, abychom zápasy, v nichž vedeme, dokázali dovést do vítězného konce,“ vysvětluje kouč.

Tomáš Hrabík.Zdroj: archiv DeníkuJak v kostce hodnotíte sezonu, v níž jste obsadili 9. místo se ziskem 54 bodů?
S bodovým ziskem můžeme být spokojeni. Podruhé za sebou se nám podařilo dostat přes padesátibodovou hranici. To si myslím, že je pozitivní. Na druhou stranu jsme do posledního kola hráli o páté místo, takže nás malinko mrzí, že jsme až devátí. Nicméně vzhledem k tomu, že se nám nepovedl podzim, můžeme být spokojeni jaks umístěním, tak i bodovým ziskem. Je na místě poděkovat divákům, že nás navštěvovali v hojném počtu. Hlavně na jaře jich chodilo poměrně dost.

Jaro bylo úplně jiné než podzim. Kde byl největší rozdíl? V čem se tým zlepšil?
Největší rozdíl vidím v psychice hráčů. Přes zimu jsme hodně pracovali na tom, abychom zápasy, v nichž vedeme, dokázali dovést do vítězného konce. Myslím, že v tomto ohledu jsme se rapidně zlepšili. Proto byl bodový zisk na jaře vyšší než na podzim, kdy jsme ve spoustě zápasů ztratili vedení a neuhráli ani bod.

Co jste ještě změnili?
Také jsme se zaměřili na jiný herní styl. Po podzimu u nás skončil Lukáš Kraják, s nímž jsme hráli v rozestavení 4 – 5 – 1. Bohužel v tom byl kámen úrazu a na podzim se nám v tomto stylu tolik nedařilo. A tak jsme přešli na rozestavení 4 – 4 – 2. V zimě jsme měli více času na tom zapracovat. Domnívám se, že se nám to povedlo a na jaře přišlo velké zlepšení.

Patřil letošní ročník k těm nejvyrovnanějším?
Co se týká bodových zisků, tak určitě. Takhle vyrovnanou soutěž jsem nezažil. Ale na druhou stranu pořád říkám, že v ČFL každý může porazit každého, proto je tato soutěž každým rokem vyrovnaná.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Změny proběhnou, ale asi nebudou nijak velké. Půjde tak o dva tři posuny v kádru. Je to vzhledem k tomu, že někteří hráči uvažují o konci kariéry, a některé změny budou vynucené z naší strany.

Nyní dostanou hráči zasloužené volno. Kdy zahájíte letní přípravu? Pojmete ji v tradičním duchu?
Trénovat začínáme v pondělí 9. července. Příprava bude mít klasický průběh. Sehrajeme šest až sedm přátelských utkání. Budeme vesměs v domácích podmínkách.

Fotbalová divize C: FK Letohrad - FK Kratonohy.
Radost v Živanicích, smutek v Letohradě