Opona za fotbalovou sezonou se zatáhla. Poslední kolo přeboru dalo odpověď na postupové a sestupové otázky.

Fotbalisté Dobrušky po těsné prohře na trávníku Vysoké nad Labem opouštějí, společně s Broumovem a Provodovem, nejvyšší krajskou soutěž.

Rychnov nad Kněžnou po výhře nad Novým Městem nad Metují (4:0) skončil v konečném pořadí čtvrtý a při nezájmu prvních třech týmů mohl využít možnosti postoupit do divizní soutěže. Rychnovský klub se však práva postupu vzdal a i v příštím ročníku bude nadále hrát krajský přebor.

Kostelec nad Orlicí završil sezonu třígólovou výhrou v Lázních Bělohrad a obsadil konečnou devátou příčku.

Rychnov n. K. - Nové Město n. Met. 4:0

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Super: 4. místo, 53 bodů a možnost přihlásit se do vyšší soutěže. Jinak vydařená sezona s poděkováním všem, kteří se na tomto mimořádném výsledku podíleli. Myslím tím a současně děkuji samozřejmě hráčům, funkcionářům, rodinným příslušníkům, partnerům klubu a Městu Rychnov nad Kněžnou. A co bude v Rychnově dál? To se uvidí. Jedno je však jisté: pokud bude chtít být klub úspěšný, a je jedno v jaké soutěži, znamená to spoustu práce pro všechny."

Vysoká n. L. - Dobruška 1:0

Milan Petřík, trenér SK Dobruška: „Nechtěli jsme si pokazit jarní bilanci, ale domácí hráli zodpovědněji a v zápase zaslouženě, byť brankou z ofsajdu, zvítězili. My jsme neměli tolik šťávy a verdiktem STK KFS, že „už není o co hrát", byla motivace složitější. Čekali jsme, že budeme hrát s Broumovem ve stejném termínu, ale proč, že? Ještě k zápasu. I když jsem viděl soupeře na jaře několikrát, tak klobouk dolů, jak to ti matadoři odjezdili! Jinak fotbal má to, co nemá žádný jiný sport na světě: Každý týden jiná pravidla!"

Lázně Bělohrad - Kostelec n. O. 0:3

Milan Bořek, vedoucí mužstva FK Kostelec nad Orlicí: „Utkání se nám herně vydařilo, byli jsme rychlejší, fotbalovější a kombinačně se nám také dařilo. Vytvořili jsme si i dostatek brankových šancí a tři se nám podařilo proměnit. Moc mě mrzí hrubý úmyslný zákrok loktem v 85. minutě domácího Lánského na našeho hráče, který musel střídat a není na tom úplně nejlépe. Toto je žlutá karta?"