Nejvyšší krajská fotbalová soutěž pokračovala druhým jarním kolem. Trio týmů z našeho okresu se střetlo ze soupeři z Hradecka a nutno říci, že úspěšně.

Dobruška na domácím umělém trávníku navázala na úvodní vítězný duel s exdivizní Jaroměří a zdolala Chlumec nad Cidlinou. Svěřenci trenéra Milana Petříka se vypořádali jak se značně nepříznivými povětrnostními podmínkami, tak vynuceným dvojnásobným poločasovým střídáním (gólman Pěnička a útočník Týfa) a po kolektivním výkonu soupeři nedali šanci. Tým z města F. L. Věka získal na jaře šest bodů, tedy o bod více než za celý podzim. Záchranářské boje však nebudou vůbec lehké, zvláště když i další týmy ze suterénu tabulky bodovaly. Hodně napoví příští zápas na hřišti posledního Provodova.

Rychnovští v magnetu kola porazili podzimního mistra z Nového Bydžova. Svěřenci trenéra Jana Čermáka ozdobili kvalitní výkon třemi góly a potěšili nejvěrnější fanoušky.

S prázdnou se vrátili z Vysoké nad Labem fotbalisté Kostelce nad Orlicí, kteří nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy a čtyřikrát inkasovali.

Rychnov – N. Bydžov 3:0

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Dnes jsme chtěli, měli vůli a chuť a proto se výsledek dostavil. Výborná úroveň utkání, soupeř na úrovni a dobří rozhodčí, to jsou hlavní charakteristiky utkání. Snad jen anglické počasí zabránilo divákům navštívit ve větší míře tento zápas. Terén moc neutrpěl, ale na druhou stranu vyniknou zlaté ručičky našeho správce. Takže závěrem, dnes jsme nemuseli nastoupit před popravčí četu a můžeme celý týden užívat vítěznou euforii. Uvidíme, co nám nachystá kolega „Tarzan" za peklo v Chlumci."

Dobruška – Chlumec 2:0

Milan Petřík, trenér SK Dobruška: „Po prvním poločase jsme zaslouženě vedli, neboť jsme si vytvořili více příležitostí. Ve druhém poločase se hosté zlepšili a výsledek byl na vážkách. Až druhá branka rozhodla o naší výhře. Uznání pro všechny aktéry, včetně rozhodčích, že to v tom marastu zvládli!"

Vysoká – Kostelec 4:0

Miroslav Umlauf, člen výboru FK Kostelec nad Orlicí: „Bez čtyřech hráčů základní sestavy jsme do Vysoké jeli s cílem překvapit. Skoro se to podařilo, proměnit v prvním poločase vyložené šance, mohlo být vše jinak. Do vedení se však dostali domácí, kterým první gól dodal na jistotě a do konce zápasu byli bezesporu lepším týmem. Soupeři gratulujeme ke třem bodům."