Druholigoví „votroci“ nasadili do utkání dvě jedenáctky. V prvním poločase se krásně trefil Tomáš Holeš, po přestávce se odlišná sestava činila ještě více a soupeři vstřelila čtyři góly, z toho se dvakrát prosadil Jan Pázler. Ústečtí snížili až v závěru.

Kouč proti svému Kostelci

O víkendu „votroci“ nastoupí k pohárovému souboji 1. kola MOL Cupu na půdě Červeného Kostelce, který včera v předkole poháru překvapivě porazil po penaltovém rozstřelu Dvůr Králové (podrobnosti níže v článku na této straně).

A bude to pikantní souboj. Dres Kostelce, účastníka krajského přeboru, totiž obléká sedmačtyřicetiletý kouč Hradce Karel Havlíček, který ovšem včera do hry nezasáhl.

„Moc jsem si přál, aby Kostelec zápas se Dvorem zvládl. Jsem přesvědčen, že na Hradec přijde hodně diváků, tisícovka určitě,“ hlásil.

Soustředění se vydařilo

S týdenní přípravou v Ústí nad Orlicí panovala v hradeckém táboře spokojenost. „Soustředění bylo herního rázu a co jsme si naplánovali, to jsme udělali. Účel splnila i čtyři utkání, která jsme odehráli,“ řekl asistent a trenér brankářů Karel Podhajský. Hradec porazil Valašské Meziříčí 2:0, potom dvakrát slovenský Poprad 3:1, 3:2 a naposledy domácí tým.

Jediným stínem bylo zranění mladého Dominika Haška, který musel soustředění předčasně opustit. „Věřím, že to nebude nic vážného a Dominik se brzy zapojí do přípravy,“ uvedl Podhajský. Drobné zranění trápilo i Adama Vlkanovu.

Zápas s Ústím nad Orlicí už odehrál i nadějný stoper František Čech, který se vrátil z úspěšného mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Gruzii, kde česká reprezentace vypadla až v semifinále s Angličany (0:1), pozdějšími vítězi. Čech na šampionátu nastoupil do jediného duelu na závěrečné minuty, i tak je to pro mladého hráče velká zkušenost.

„Je pravda, že Fanda toho v Gruzii moc neodehrál a bude muset dohnat manko. Na druhou stranu přijel plný chuti, takže jeho zapojení do týmu nebude problém,“ řekl Karel Podhajský.

Ústí nad Orlicí - Hradec Králové 1:5

Fakta – branky: 84. Pinkava – 49. a 75. Pázler, 16. Holeš, 61. Mudra, 70. Trávníček. Rozhodčí: Jelínek – Valenta, Doskočil. Diváci: 350. Poločas: 0:1.
Jiskra Ústí nad Orlicí: Truhlář – Coufal (46. Fikejz), Strnad, Jeníček(46. Kopecký), Langer, Falta, Souček (46. Chalupník), Habrman (46. Slezák), Vaňous (46. Opina), Smejkal (46. Kukla), Nágl.
FC Hradec Králové – I. poločas: Vízek – Holeš, Bederka, Čech, Krátký – Schwarz, Jirsák – Kraják, Shejbal, Miker – Šípek. II. poločas: Ottmar – Mudra, Plašil, Nosek, Trávníček – Súkenník, Jukl – Martan, Zorvan, Černý – Pázler.