O jediný bodový zisk týmů z Rychnovska ve 22. kole nejvyšší krajské fotbalové soutěže se postarali Kostelečtí, kteří vyhráli 1:0 v Hořicích. Rychnov na domácím trávníku těsně podlehl Libčanům a Dobruška se vrátila s prázdnou z Nového Města nad Metují.

Rychnovští narazili na kvalitního soupeře, který se po půlhodině hry ujal vedení zásluhou Karanského. Domácí bojovali a utkání bylo do závěrečného hvizdu otevřené. Hosté těsné vedení udrželi a vyhoupli se do čela průběžné tabulky krajského přeboru!

Kostelec nad Orlicí poslal v Hořicích do vedení ve 25. minutě Hašek. Další průběh utkání ovlivnila vyloučení dvou domácích hráčů (42. min. Ruml a 63. min. Šeda). Do konce zápasu plného emocí už gól nepadl a hosté si odvezli tři body.

Dobruška v Novém Městě nenavázala na kvalitní jarní výkony a navíc doplatila ne nedisciplinovanost. Nervózní utkání na „umělce" přineslo řadu soubojů, nepřesností a faulů. Hosté hráli od 65. minuty bez vyloučeného Hrabara a vše směřovalo k penaltovému rozstřelu. V nastaveném čase však oboustranně nepřesný rozhodčí Dujsík neodpískal faul na brankáře Pěničku, nechal pokračovat ve hře a akce skončila rohem. A jeho sporné rozehrání bylo klíčovým okamžikem utkání. Domácí Valášek odcentroval míč a ten prolétl klubkem těl přímo do sítě. Konec zápasu. Domácí slavili a hosté protestovali, že hlavní rozhodčí nedal pokyn k rozehrání. Emoce na hřišti i v hledišti nebraly konce, odchod hráčů a rozhodčích do kabin provázely slovní i fyzické ataky. Definitivní tečku za nechutným závěrem sousedského „záchranářského" duelu tak udělá disciplinární komise.

Rychnov n. K. - Libčany 0:1

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Na výsledek a průběh utkání mám dva různé pohledy. První - po koncertu proti Broumovu jsme se stále nevrátili na zem a naše výkonnost není optimální. Takže, to je nejbližší úkol co musíme změnit. Je třeba také ocenit kvalitu soupeře a jeho výkon - byly hodně dobré. Druhá rovina je, že jsme obdrželi gól, kterému pravděpodobně předcházel opět ofsajd a tím pádem jsme statisticky z deseti obdržených branek na jaře dostali pouze tři regulérní. Smutné. Slovy Jaromíra Jágra: chvála je příjemná, kritika potřebná."

Hořice - Kostelec n. O. 0:1

Miroslav Umlauf, člen výboru FK Kostelec nad Orlicí: „Šlo o trochu zvláštní utkání. Do 42. minuty standardní duel, ve kterém jsme diktovali hru a střelecky se prosadili. Poté však přišla červená karta pro Hořice a zápas zaplavily velké emoce domácích. Ty gradovaly ve druhém poločase druhým vyloučením. Byť jsme celý zápas byli lepší, další branku jsme nevstřelili a nakonec zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem. Chválím naši obranou činnost, kde se nám poslední dobou opravdu daří."

Nové Město n. Met. - Dobruška 1:0

Milan Petřík, trenér SK Dobruška: „Pokud zvolí soupeř hru na hraně pravidel a rozhodčí to pustí až „za", tak je otázkou, kam to až dojde! A díky tomu, že to tak bylo, tak stříkaly gejzíry nervů od 1. do 105. minuty. V zápase jsme byli lepší na balónu, ale díky důrazné hře to soupeř srovnal. Remízové utkání s „gólem z nebes pro domácí" nás stálo důležité body. V součtu ztrát bodů i hráčů, to byl zápas „průser". I tak měli naši hráči takto vypjaté utkání unést, a ne udělat ostudu."