O tomto víkendu 11. a 12. května se v Hradci Králové v SC Bavlna utká o prvenství 24 týmů v kategorii U11 v čele se Spartou, Slavií a Plzní. Diváci se mohou těšit i na derby Hradce s Pardubicemi. Dorazí například i Marek Kulič.

„Těším se, že na akci uvidím kluky, kteří třeba jednou budou střílet góly nejen v lize, ale i za reprezentaci. Pokud by se Ondrášovka Cup hrál o pár let dříve, určitě bych na něj měl ty nejhezčí vzpomínky,“ řekl Kulič, bývalý reprezentant a střelec pětadevadesáti ligových gólů.

V neděli kromě fotbalu bude k vidění mimo jiné exhibice mistra světa a Evropy ve footbagovém vystoupení s hakisakem a freestyle fotbalové show Honzy Webera, který se ujme i vyhlášení soutěže pro mladé hráče. Z turnaje zajistí živé vstupy Česká televize.

Sobotní program začíná v 9.30 hodin, nedělní zápasy startují o hodinu dříve.

Ondrášovka Cup v Hradci – skupina A: FC Hradec Králové, Sigma Olomouc, Čáslav, Bílovec, Pardubice, Dukla Praha. Skupina B: Sparta, Bohemians, Vítkovice, Zlín, Mladá Boleslav, Tempo Praha. Skupina C: Plzeň, Brno, Nový Bydžov, Třinec, Č. Budějovice, Teplice. Skupina D: Kladno, Slovácko, Žďár nad Sázavou, Slavia Praha, 1. HFK Olomouc, Liberec.

Zrekonstruované tréninkové centrum Bavlna pro mladé fotbalisty v Hradci Králové na Bavlně.
Gist pohár vyvrcholí v úterý