Konec dlouhého čekání
Naposledy se Dobrušští radovali z gólu na domácím hřišti 23. října 2010 v utkání s Českou Skalicí, kdy se v 58. minutě trefil z penalty Mikušík. Následovaly „bezgólové“ domácí zápasy s Policí 0:0, Kunčicemi 0:1, Olympií 0:2 a Novým Bydžovem B 0:0. Až v pátém domácím zápase se stejný hráč po dlouhé pauze, trvající 460 minut, trefil v 68. minutě do sítě Přepych. Gól Mikušíka však jen zmírnil vysokou prohru…

Divácká kulisa
Derby přilákalo na dobrušský stadion Václava Šperla velmi solidní návštěvu. Sousedský duel sledovalo na šest stovek diváků. Povzbuzování obou táborů „fans“ bylo chvílemi i vtipné. Házení dělbuchů a dýmovnic ze sektoru přepyšských příznivců do prostor, kde jsou „normální“ diváci a děti v kočárkách, však bylo hodně stupidní… Při prvním petardovém vystoupení zasáhli příslušníci Policie ČR. Škoda, že nezůstali až do konce, kdy si přepyšští fanoušci spletli stadion s vojenským prostorem.

Dvougóloví Davidové
K vysokému vítězství hostujícího týmu přispěli dvěma góly Davidové – Prát a Kárník. Rychlonozí hráči dělali důrazem a střeleckou pohotovistí domácím velké starosti a patřili k nejlepším na hřišti.

Gólmanův kiks
Na nevydařené utkání dlouho nezapomene dobrušský gólman Milan Šrámek. Zvláště na situaci před čtvrtým inkasovaným gólem, kdy mu lehký míč vypadl z rukou a Prát ho v klidu uklidil do opuštěné branky.