„K úspěšnému startu směřovala celá zimní příprava, která byla nadmíru kvalitní. Tréninková účast byla dobrá a tomu odpovídala i jarní premiéra. K bojovnosti jsme přidali i lepší kombinaci. Herní projev byl oproti podzimu výrazně lepší," řekl v úvodu rozhovoru spokojený dobrušský záložník.

Co říci k vítěznému duelu s exdivizním soupeřem?
Snažili jsme se plnit pokyny trenéra, což se nám docela dařilo. Vše sice nevyšlo na sto procent, ale pozitivní je zisk všech bodů a určitě fakt, že se nám podařilo otočit vývoj utkání.

Nastoupili jste s řadou nových hráčů a v novém rozestavení…
Noví hráči do týmu zapadli, jejich přínos se projevil ve zvýšené kvalitě naší hry. Hrajeme nyní v rozestavení 1 – 3 – 2 – 3 – 2 a myslím si, že se náš herní projev hodně zlepšil.

Na rozdíl od podzimu jste se ze středu zálohy přesunul na její levý okraj. Necítíte se tam trochu „utopený"?
Je pravda, že se s míčem potkám méně a tak se občas tlačím do středu. Jinak mně kraj zálohy nevadí, jsem spíš ofenzivní hráč a snažím se tlačit do koncovky. Při plnění obranných úkolů to je ale horší (smích).

Dvěma góly jste potvrdil vizitku nejlepšího střelce Dobrušky, když jste využil dvou zaváhání v defenzivní činnosti Jaroměře.
První gól padl po chybě obránců, mezi nimiž propadl míč. Dokázal jsem se nejrychleji zorientovat a přelobovat gólmana. Druhý gól jde na vrub brankáře Jaška, který pozdě vyběhl a já hlavičkoval prakticky do prázdné branky.

V příštím kole přivítáte opět na domácí umělé trávě tým Chlumce nad Cidlinou, který v úvodním kole překvapivě zdolal Nový Bydžov.
Bude se jednat o úplně jiný zápas. V naší situace potřebujeme hlavně bodovat s každým soupeřem. Je jedno, jestli hrajeme s prvním nebo posledním. Půjdeme zápas od zápasu.

Podle výsledků prvního kola bude jarní sezona hodně zajímavá jak na čele, tak chvostu tabulky.
To je pravda. Řada týmů přes zimu posílila a dají se očekávat napínavé souboje. My máme jediný cíl – záchranu. Po nevydařeném podzimu nás mnozí již odepsali, ale my rozhodně nedáme nic zadarmo.