Po celý měsíc nyní budou probíhat náborové akce, z nich celých 80 bude finančně i materiálně podpořeno FAČR.
Během května a září 2015 bylo ze strany FAČR podpořeno 146 náborových akcí po celé České republice, kterých se dohromady zúčastnilo neuvěřitelných 26 550 dětí, 12 450 v květnu a 14 100 v září. I díky těmto skvělým akcím vzrostla během měsíců května a září členská základna FAČR mládeže ve věku 5-19 let o dalších 12 374 nových členů, z toho 3 152 během května a 9 222 v září. A i v roce 2016 budou v měsících květnu a září akce podpořené FAČR, s cílem přilákat k fotbalu nové hvězdičky, pokračovat.
,,Díky zkušenostem s nábory z minulých let chceme společně s Komisí mládeže a krajskými profesionálními trenéry mládeže posunout tyto akce opět o stupínek výše, a to jak celkovou organizací, informováním veřejnosti, tak i bychom se opět rádi pohybovali ve skvělých číslech zúčastněných dětí a následně pak samozřejmě i v počtech nových členů FAČR, především ve věku 5 – 12 let. Pokračovat bude také spolupráce s naším partnerem firmou PUMA, na všech akcích podpořených FAČR tedy bude opět používáno stejné vybavení, pro děti jsme nechali vyrobit drobné dárky a propagační materiály. Věříme, že tyto akce přinesou zase spoustu dětské radosti a sportovních zážitků, díky kterým budeme nakonec v našich řadách moci přivítat stovky nových malých fotbalistů a fotbalistek. A rádi bychom také opět vysokou úrovní projektu potvrdili, že ocenění od UEFA za nejlepší Grassroots projekt roku 2015 bylo ve velmi silné konkurenci skvělých projektů zcela oprávněné," dodal koordinátor akce a Grassroots manažer FAČR Michal Blažej.
Velkým lákadlem v rámci náborových akcí a projektu Můj první gól, který po celý rok informuje fotbalovou veřejnost a především rodiče o možnostech přihlášení svých dětí do FAČR, je možností získání krásného dárku, a to také v průběhu aktuální sezony 2015/2016.
Podmínkou bude pouze platné členství FAČR, rok narození 2008 a registrace na webu projektu www.mujprvnigol.cz , a poté jim bude zaslán balíček od firmy PUMA obsahující sportovní tašku, tréninkový dres, míč č.3., láhev na pití a propagační materiály reprezentace ČR. O balíček mohou žádat noví, ale i již dříve registrovaní hráči a hráčky ročníku 2008, a to nejpozději do 30. června 2016.
Od nové sezony 2016/2017, tedy od 1. července 2016, bude možné o balíček žádat pro ročníky 2009. (tz)