Utkání 20. kola fotbalového Votrok krajského přeboru proti sobě minulou sobotu svedlo týmy Libčan a Nového Bydžova. Michal Blažej, ještě v minulé sezoně hráč RMSK, své bývalé spoluhráče sestřelil dvěma góly a rozhodl o vítězství domácích 2:1. Připsal si tak již čtrnáctou branku v letošním ročníku a posunul Libčanské na 2. místo vyrovnané tabulky.

O víkendu jste nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům. Bylo pro vás utkání s Cidlinou něčím speciální?
Možná jen tím, že toho o klucích hodně vím. Chci vyhrát každý zápas a vždy hraji naplno. Teď jsem v Libčanech a přijel další soupeř, se kterým jsme chtěli vyhrát. Neměl jsem speciální důvod si něco dokazovat. S lidmi z Bydžova jsem zadobře. Alespoň doufám.

Zápas jste rozhodl dvěma brankami. Možná až příliš kruté pro váš bývaly tým.
Proti RMSK se mi daří. Ze tří zápasů, které jsem proti nim hrál, jsem dal 6 branek. Slovo „kruté“ bych úplně nepoužil, i když kluci u nás hráli sympaticky a bodovat si nejspíš zasloužili.

Vrchlabí - Hořice, situace těsně po odpískání pokutového kopu pro domácí
Podhajský hájí syna: Penalta byla přísná. Ale určitě byla

U bydžovského fotbalu jste působil dlouho. Co stálo za rozpadem týmu, který do ČFL vstoupil jako SK Union 2013?
Třetí liga byla na Bydžov i celý region velké sousto, především po finanční a hráčské stránce. Z domácích zdrojů hráči na třetí ligu v takovém počtu nebyli a nové hráče musel někdo platit. Smutné úmrtí předsedy Keborta následoval odchod dalšího partnera a tahle kapitola se logicky uzavřela.

Před touto sezonou jste z Bydžova přestoupil do Libčan. Měl jste i jiné nabídky?
Poslední dva roky v Bydžově mě stály spoustu sil a hlavně času, který jsem se rozhodl věnovat rodině. I proto jsem zvolil Libčany, kde jsem měl spoustu známých a kamarádů. Jiné nabídky byly, ale v podstatě jsem je neřešil.

Rozhodl jste se správně?
Jednoznačně ano. Mám to blíž domů a manželka se synem se na mě mohou jezdit dívat. Navíc je tu dobrá parta, nehrajeme špatný fotbal a chodí na nás dost fanoušků.

David Jošt