Vzájemný duel dvou vedoucích celků mezi Červeným Kostelcem a hosty z Libčan branku nepřinesl. Body se po penaltovém rozstřelu dělily poměrem jeden ku dvěma. Zásluhou lepší vzájemné bilance i skóre se tak Libčany dostaly před svého rivala, leč na čelo tabulky nikoliv.

Ve stejnou dobu se totiž hrál také souboj do té doby třetího RMSK Cidlina Nový Bydžov se čtvrtým Jičínem. Domácí jej brankami Pokorného, Trejbala a Blažeje ovládli 3:1 a o bod se dostali před oba dosavadní lídry. „V první půli se Jičín jevil jako kompaktnější tým, ve druhé jsme se zvedli, když nám pomohlo i střídání. Velmi slušný výkon podali rozhodčí," hodnotil duel bydžovský kouč Vladimír Blažej.

Jeho protějšek Miroslav Jeník naopak neskrýval zklamání z výkonu svých svěřenců. „Hlavní příčinou naší porážky byl velmi špatný výkon ve druhém poločase. Především v takovém zápase jsem čekal víc bojovnosti a nasazení. Zvlášť, když se nám nedařilo. První podmínkou pro úspěch musí být chuť se o výsledek o mnoho víc poprat."

Duel na hřišti aktuálního lídra přeboru sledovalo 140 diváků a hned 305 se jich sešlo v Červeném Kostelci. Gólem ze hry krásná návštěva odměněna nebyla, nudná partie se ale rozhodně nehrála. „V prvním poločase nebylo moc krásy, ale hosté předvedli více kvality. Druhý poločas byl z naší strany kvalitnější, vypracovali jsme si dvě vyložené šance, ale neuspěli jsme. Utkání tak skončilo remízou. V penaltovém rozstřelu byl šťastnější celek z Libčan, kterému gratulujeme k bodu navíc," řekl k zápasu vedoucí domácího mužstva Josef Macek.

Hostující sekretář Vojtěch Kunčar tato slova vlastně i posvětil: „Hrálo se vyrovnané utkání. V první půli jsme byli lepším týmem, ale nevyužili jsme vypracované šance. Druhý poločas byl z obou stran opatrný. Bezchybný výkon odvedla trojice rozhodčích."

Událost kola

Černý Petr Dobrušce: Společně uzavírají tabulku, přitom na jaře byli dosud stoprocentní. Vzájemný souboj ale vyšel Provodovu, který Dobrušku porazil 2:1.

Zklamání kola

FK Jaroměř: Trápení loňského účastníka divize pokračuje. Svěřenci trenéra Kyrala na jaře ještě nebodovali. Tentokrát padli v Kostelci nad Orlicí (2:0).

Výrok kola

„Podle pravidel to ruka byla, ale proti domácím by tomu tak nebylo."
(Jindřich Kitler, trenér Broumova, k penaltě odpískané v nastaveném čase zápasu na Slavii Hradec (2:1))

Krajský přebor - sestava 18. kola podle Deníku

Tošovský (Libčany) - Ptáček (Vysoká n. L.), Matějka (4, Nový Bydžov), Bráborec (Chlumec n. C.) - Soumar (Nové Město n. Met.), Hloušek (3, Slavia Hradec), Samek (2, Vysoká n. L.), Blažej (5, Nový Bydžov) - Hašek (4, Kostelec n. O.), Hlava (6, Provodov), Zajíček (2, Rychnov n. K.)