Celkovým vítězem se stal JIŘÍ KOTFALD z Týniště nad Orlicí, jenž získal stejně jako Martin Horký a Ladislav Sršeň 103 body. O jeho celkovém triumfu rozhodlo, že v závěrečném kole získal z trojice nejvíce bodů.

„Závěr byl hodně napnutý, nakonec vše dobře dopadlo," vrací se k poslednímu kolu vítězný Jiří Kotfald, jenž ovládl stupně vítězů společně se svými dvěma spolupracovníky z týnišťského podniku Sklotex – Plasty. „Tipovali jsme podobně, dávali jsme hlavy dohromady a radili se co a jak. Poslední kolo bylo již vabank – snažili jsme se, aby někdo z nás vyhrál. Měli jsme obavy, aby nás nepřeskočil čtvrtý Petr Moravec. Proto jsme u jednoho zápasu netipovali stejně, jeden dal vítězství, druhý remízu a třetí prohru. Zkrátka jsme si to pojistili, byla to taktika. Nakonec se štěstí přiklonilo ke mně," přiblížil vítěznou taktiku osmačtyřicetiletý fotbalový fanda hradeckých „votroků" a týnišťského týmu z Olšiny. „Hradec mě po loňských kvalitních výkonech letos na podzim trochu zklamal. Přesto věším, že jarní boje zvládnou a udrží prvoligovou soutěž. A Týniště? Výsledky byly lepší venku než doma, ale celkově se hra se zvedla," zhodnotil vystoupení „svých" týmů Jiří Kotfald, který se do tipovací soutěže čtenářů Deníku zapojil po delší odmlce v loňském roce.

Letos vyhrál 10. kolo, slavil celkový triumf a postoupil do velkého finále o televizor, který věnoval europoslanec Oldřich Vlasák. V souboji pěti vítězů z okresů Královéhradeckého kraje získal, stejně jako vítězný Leoš Goll ze Všeně na Trutnovsku, sedm bodů. O primátu jeho soupeře rozhodlo dodatečné kriterium – větší počet správně uvedených přesných konečných výsledků a stavů poločasů.

„Ve velkém finále o televizor jsem si věřil a byl jsem blízko výhry. Zda jsem byl zklamaný, že jsem nevyhrál? Ani ne, druhé místo je taky pěkné," řekl Jiří Kotfald, který však neodešel s prázdnou. Jako okresní vítěz převzal v redakci Rychnovského deníku míč podepsaný prvoligovými fotbalisty FC Hradec Králové, sud piva Tambor a cenu od Elektro Berry.

Na otázku, s kým vypije soudek zlatavého moku, spokojený vítěz se smíchem odpověděl: „Samozřejmě ho vypiji společně se svými dvěma kamarády – spolusázejícími. Sice ještě nevíme kdy a kde, ale popereme se s ním určitě statečně."

Fotbalový odborník se podle svých slov zúčastní i hokejové Tip ligy. „Fandím pardubickým hokejistům a získat jejich dres je vskutku velká motivace. Tipujeme společně s dcerou, uvidíme, kdo bude lepší," uzavřel vítěz podzimní fotbalové Tip ligy.