Hradec zlomil v 18. kole druhé fotbalové ligy těžký zápas s Českými Budějovicemi v samém závěru. V nastavení druhé půle rozhodl střídající obránce Marek Plašil. „Bylo štěstí, že jsem se dostal na hřiště, bylo štěstí, že jsem dal gól,“ radoval se hrdina duelu.

„Byl to spíš remízový zápas, ale já jsem věřil až do konce,“ řekl Ottmar.

Bylo to tak, hosté byli velmi nepříjemní.

První čtvrthodina vyšla lépe jim. Jihočeši drželi míč, Hradec se prakticky nedostával na jejich polovinu. Přesto mohl jít na konci tohoto úseku do vedení. Po rohu prolétl míč na zadní tyč, ale tam ho do brány nedokázal protlačit mladík František Čech.

Hradecký obránce Otto Urma.
Posily mají dodat srdce. Kdo je jako Řepka?

Pro Hradec to byla jedna ze tří možností první půle. Hosté měli jednu, ve 23. minutě zastavil kličkovanou záložníka Jakuba Peška bleskovým vyběhnutím gólman Radim Ottmar.

Votroky chvíli poté mohl poslat do vedení Ladislav Martan, ale nadějný únik ani nezakončil. Ve 32. minutě se ale podílel na prvním gólu. Z pravé strany poslal míč Adamu Vlkanovovi, který gólmana Jindřicha Staňka překonal křižnou střelou po zemi.

Druhý poločas se odehrával prakticky bez šancí. Přesto Votroci přišli o vedení. V 71. minutě se perfektní ranou z dvaceti metrů trefil Filip Hašek. Dvacetiletý záložník, syn bývalého hráče Sparty a nynějšího kouče Bohemians Martina Haška, na Hradec umí. Už na podzim na stadionu v Malšovicích skóroval. Tehdy jeho branka Vlašimi, kde působil, k bodu nepomohla.

Stejně tak to bylo i v pátek. Plašil totiž hosty zlomil.

Hradec Králové - České Budějovice 2:1

Fakta – branky: 32. Vlkanova, 90. Plašil – 71. Hašek. Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár. ŽK: Sajčič (ČB). Diváci: 1024. Poločas: 1:0.
FC Hradec Králové: Ottmar – M. Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda (78. Janoušek) – Vlkanova, Pázler (78. Šípek). Trenér: Havlíček.
SK Dynamo České Budějovice: Staněk – Vondra, Kladrubský, P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský (87. Nitrianský), Hašek, Pešek (90. Pouček) – Sajčič. Trenér: Horejš.

Výkonný ředitel fotbalového klubu FC Hradec Králové Jiří Sabou.
Jukl se stáhne, řízení jde za mnou, říká Sabou