Na úžasném trávníku v Albrechticích nad Orlicí jim nic nebyla platná převaha, držení míče, technická vytříbenost. „Jsou nejfotbalovějším mužstvem v kraji," zhodnotil Karel Havlíček, trenér FC Hradec Králové, který v sedmačtyřiceti kopeza Červený Kostelec.

Jeho slova potvrzuje i přebor, v něm Libčany míří za triumfem, byť nemají ambice na postup do divize. Jenže ve finále poháru se chytily do pasti.

„Všechno bylo špatně. Pomalá hra, pomalé posouvání balonu. Chtěli jsme být aktivní, ale nedařilo se nám soupeře přečíslovat. Měli jsme být odvážnější," vysvětloval Jiří Hofman, kouč Libčan, co jeho tým trápilo.

„Hlavně v prvním poločase jsme byli posraní," nebral si servítky obránce David Hůlka.

Kostelec šel po cestě za triumfem jednoduše. Pečlivě bránil, jeho defenzivu neustále organizoval (hodně) hlasitě Havlíček. Když získal jeho tým míč, hned pádil vpřed – bleskově, bez okolků. A nebezpečně! „Hlavně jsme byli plodní," upozornil Havlíček na produktivitu.

„Taktika jim vyšla, podle toho zápas dopadl," uznal bek Hůlka.

Trenér Hofman však byl nespokojený i s přímočarostí: „Takhle se prostě nehraje. Snažili jsme se hrát přes strany, ale místo jedné přihrávky jich bylo deset. Moc jsme to šmrdlali. O pohár se hraje jednou za X let a takhle se k tomu nedá přistoupit. Nemělo to drajv. Jedeme celé jaro na třináct hráčů, což je znát."

Přesto jeho tým nakonec může slavit. Když porazí v posledních kolech přeboru Dobrušku a Provodov, stane se vítězem krajského přeboru.

Finále fotbalového Poháru hejtmana v Albrechticích nad Orlicí: TJ Červený Kostelec - SK Libčany.
Na třetí pokus už Havlíček a spol. slaví