Generálka se povedla. Fotbalisté Hradce Králové po dobrém výkonu vyhráli 3:1 na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí a potvrdili, že na druholigový start v neděli na trávníku Táborska jsou připraveni. Dali tři branky a vytvořili si i další šance.

„Dokázali jsme držet hru pod kontrolou, všichni hráči zápas výborně odpracovali. Jsem spokojený,“ uvedl po posledním přípravném mači hradecký trenér Zdenko Frťala pro klubový web.

Votroci měli od úvodních minut převahu, ale v prvním poločase docílili pouze jediné branky. A k ní ještě pomohl ústecký stoper Jakub Chleboun. Bývalý hradecký obránce si nešťastně srazil do vlastní branky střelu Ladislava Martana.

„Když mají kluci chuť a elán, tak jsou schopni plnit to, co si řekneme. Tento zápas byl pro nás výborný, protože hráči soupeře jsou zkušení, také už mají něco za sebou. A my jsme dokázali držet míč a měli hru pod kontrolou,“ chválil Frťala.
Po změně stran nejprve Adam Vlkanova trefil tyč, aby v 50. minutě udeřilo na druhé straně. Svůj „vlastenec“ z první půle napravil Jakub Chleboun, který se pro sebe typicky trefil hlavou. Smírný stav vydržel jen šest minut, než se prosadil Jakub Martinec a dostal Hradec znovu do vedení. Votroci měli další šance, ale gólově se ujala až sedm minut před koncem utkání rána Filipa Zorvana z dálky.

Všichni hráči podali výborný výkon. Zamotal tedy zápas trenérovi hlavu vzhledem k základní jedenáctce? „Neřekl bych, že zamotal, spíš mi některé věci potvrdil. Sestava se pomalu krystalizuje,“ potvrdil Frťala, který už má zřejmě jasno i mezi brankáři, ale jméno jedničky neprozradil. V přípravě o ní svedla souboj trojice Radim Ottmar, Jan Stejskal a Patrik Vízek. „Všichni tři prokázali, že mají kvalitu, ale pro koho se rozhodneme, to si nechám pro sebe,“ uzavřel kouč.

Česká fotbalová liga: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - SK Převýšov.
Fotbal: V ČFL znovu trio Východočechů

JISKRA ÚSTÍ NAD ORLICÍ – FC HRADEC KRÁLOVÉ 1:3 (0:1). Branky: 50. J. Chleboun – 22. vlastní (J. Chleboun), 56. Martinec, 83. Zorvan. Ústí n. O.: Jech – J. Chleboun, Diamonde, P. Chleboun, Langer, Smejkal, Skalický, Nikodém, Vaňous, Souček, Habrman. Střídali: Truhlář, Procházka, Rozek, Fikejz, Smíšek, Strnad. Hradec: Ottmar (46. Stejskal) – Finěk, Kvída (57. Čech), Martinec (57. Šimek), Trávníček (57. Plašil) – Janoušek (57. Urma), Černý (57. Jukl) – Martan, Vlkanova (57. Zorvan), Hynek – Kropáček (57. Miker).