Zvítězil výběr OFS Opava, který připravil rychnovskému týmu  jedinou porážku.

Hodnocení trenéra

„V republikovém finále v Hluku na Moravě jsme uspěli v konkurenci těch nejlepších! Jen tak může začít hodnocení našeho výkonu. Tenhle tým prokázal obrovskou kvalitu, morálku, bojovného ducha, ale především ducha týmového. Že je jeden z Rychnova, druhý z Vamberka, třetí z Týniště a čtvrtý ze Solnice? No a co! Přesně jako čtyři mušketýři – „Jeden za všechny, všichni za jednoho".

Drny na stadionu od kopaček našich borců dopadají zpět na hrací plochu možná ještě teď, trávu kluci tahali z pusy ještě v autobuse. Asi tak lze popsat náš výkon. Nikomu jsme nic nedali zadarmo a dlouho se ještě bude povídat o tom, jací borci to po trávnících běhají na tak malém okrese jako je Rychnov nad Kněžnou. Poděkování patří hráčům, těm v první řadě, protože touha uspět byla silnější než nějaké ty modřiny, či zkrvavený obličej, a to doslova!

Dále je nutné poděkovat fanouškům, především z řad rodičů, kteří nás nejprve povzbuzovali na postupovém turnaji v Solnici a mnozí nelitovali finanční prostředky a cestovali za námi rovněž na 2 dny na Moravu. Dále musím vyzdvihnout práci trenérů na okrese, pro které není v současných podmínkách zrovna jednoduché vychovávat malé fotbalisty. S ročníkem 2002 se nám to všem v našem okrese podařilo velmi dobře. Nemůžu zapomenout na kolegy spolutrenéry výběrů 2002 – Zdeňka Tobišku, Martina Hlaváče a Standu Káčeríka.

Počáteční fotbalová spolupráce přerostla ve skvělé kamarádství. A v neposlední řadě nelze opomenout obětavou a doslova mravenčí práci šéftrenéra Vaška Leimera, který nás k této práci přivedl a neustále nás podporoval. Jsem přesvědčený, že právě mozaika složená z těchto malých střípků dovedla náš okresní výběr k tomuto úspěchu. Jak velký je to úspěch pro Rychnovský okresní fotbalový svaz nebo pro Královéhradecký krajský fotbalový svaz, který jsme reprezentovali?

To ať si vyhodnotí jiní a jinde. My si tohoto úspěchu nesmírně vážíme a užíváme si ho. Pro nás trenéry je to splněný klukovský sen, pro hráče samotné fotbalový zážitek na který budou vzpomínat i v dospělosti. Kluci a pánové, smekám klobouk a děkuji," uvedl Rudolf Procházka, trenér OV 2002 OFS Rychnov nad Kněžnou.

Reprezentovali

Rychnov nad Kněžnou:  J. Procházka, P. Laštovic, V. Nosek, Š. Vacek. Vamberk: J. Halamka, F. Zawada, Z. Tobiška. Týniště nad Orlicí: J. Marha, M.  Hlaváč. Rokytnice v Orlických horách: P. Hagara, M. Rücker. Solnice: M. Kos. Kostelec nad Orlicí: D. Cvejn. Doudleby nad Orlicí: J. Chaloupka.

Výsledky
OFS Rychnov nad Kněžnou – OFS Svitavy 4:0. Branky: Kos, Nosek, Rücker, Tobiška; – OFS Uherské Hradiště 4:0. Branky: Marha 2, Hagara, Laštovic z penalty; –  OFS Olomouc  2:1. Branky: Tobiška, Marha; – OFS Třebíč 4:4. Branky: Hagara 2, Nosek 2; – OFS Brno 2:1. Branky: Hagara, Nosek; – OFS Opava 0:1.   

Tabulka
1. OFS Opava              6    4    1   1     12:3   13
2. OFS Rychnov         6    4    1   1     16:7   13
3. OFS Brno                 6    4    0   2     16:4   12
4. OFS Svitavy            6     3   0   3       9:11    9
5. OFS Třebíč              6     1   2   3    10:21    5
6. OFS Olomouc         6    1   1   4       5:14    4
7. OFS U. Hradiště        6    1   1   4       6:14    4