Účast nově zvoleného předsedy Fotbalové asociace ČR Martina Malíka vyšperkovala osmý Galavečer krajského fotbalového svazu. V Masarykově divadle v Jičíně byli v pátek 12. ledna oceněni nejlepší hráči, trenéři, funkcionáři, kluby či obce za uplynulý rok 2017.

Potlesku se dostalo i rytířům fotbalu a všem dalším, kteří se podílejí na rozvoji fotbalu v Královéhradeckém kraji. Účast nově zvoleného předsedy Fotbalové asociace ČR Martina Malíka vyšperkovala osmý Galavečer krajského fotbalového svazu.

V Masarykově divadle v Jičíně byli v pátek 12. ledna oceněni nejlepší hráči, trenéři, funkcionáři, kluby či obce za uplynulý rok 2017. Potlesku se dostalo i rytířům fotbalu a všem dalším, kteří se podílejí na rozvoji fotbalu v Královéhradeckém kraji. „Galavečer se mi velmi líbil. Akce byla dobře připravená. A kromě toho, že se zaslouženého ocenění dostalo těm, kteří pracují pro fotbal, za což jim patří dík můj, Fotbalové asociace ČR i krajského fotbalového svazu, musím říct, že jsem se dobře bavil,“ řekl Martin Malík, nový šéf českého fotbalu.

Záštitu nad galavečerem, který moderovali Pavel Schröfel a Aleš Javůrek, převzal Jan Malý, starosta Jičína, který se objevil i mezi oceněnými. „Znamená to pro mě hodně, protože tím došlo k ocenění naší práce, předně mám na mysli výstavbu kabin a zázemí na stadionu v Jičíně,“ uvedl Malý.

ZVÝŠENÍ PRESTIŽE

Akce se dále zúčastnili například senátor Miroslav Antl nebo trenérský bard Ladislav Škorpil. Nechyběli ani zástupci sponzorů a partnerů KFS či druholigového klubu FC Hradec Králové. Z pohledu České republiky je tento galavečer sloužící k poděkování lidem za rozvoj krajského fotbalu ojedinělý.

„Jednak je to skvělá akce, jak zvýšit prestiž fotbalu na regionální úrovni. Pořádání takové akce budu doporučovat ostatním krajům. A za druhé jde o poděkování lidem, kteří výkonnostnímu fotbalu věnují spoustu času a úsilí. Takových lidí si musíme vážit a ocenit je,“dodal Martin Malík. Spokojen byl i předseda  krajského fotbalového svazu Václav Andrejs. „Osmý galavečer považuji za jeden z nejlepších. Trochu jsme pozměnili aranžmá. Program jsme se snažili okysličit a osvěžit. Myslím si, že se to povedlo. Lidé se bavili a podařilo se nám vytvořit příjemnou atmosféru.“  

Kredit zvedla přítomnost šéfa českého fotbalu. „Účast předsedy Martina Malíka byla stěžejní. Podporovali jsme ho ve volbě, proto jsme věřili, že k nám dorazí. Pro nás je to historická událost, protože předseda Fotbalové asociace ČR se galavečera ještě neúčastnil,“ doplnil Václav Andrejs.

POTLESK A PODĚKOVÁNÍ

Prestižní cenu Jana Modřického za celoživotní přínos a rozvoj fotbalu v kraji v Jičíně obdrželi: Jiří Hruška (FC Hradec Králové ženy), František Judl (Kopidlno), Bohumír Rázek (Lípa nad Orlicí), Jindřich Schuster (Červený Kostelec) a Josef Stránský (Dolní Kalná). Cenu Fair play pro rytíře fotbalu získali: Jan Hejcman (Slavia Hradec Králové), Radan Koliáš a Martin Stránský (oba Kosičky). Fotbalovými obcemi roku se staly Hořiněves, Žacléř, Železnice. Titulem Fotbalový starosta roku, který nese jméno Miloše Jona, se mohou pyšnit již zmíněný Jan Malý z Jičína a Květoslav Kvasnička z Kunčic.Cenu Josefa Součka pro  nejlepší trenéry mládeže získali Otakar Rejfek mladší  (Hořiněves), Jiří Šťovíček, (Rychnov nad Kněžnou), Milan Vítek (Broumov).Juniorskými Bombery roku se stali David Kulhánek (Jičín, 48 branek), Jakub Frýba (Rudník, 38) a Pavel Vysuček (Skřivany, 34).   

Elitní jedenáctku krajského přeboru za sezonu 2015/2016 zvolil Deník, který byl mediálním partnerem večera. Hvězdou mezi hráči se stal David Hlava (Červený Kostelec), který byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony a ocenění se mu dostalo i mezi kanonýry.  Nejkrásnější gól roku vsítil podle hlasování fanoušků Martin Malý z Náchoda. Oceněni byli i nadějní rozhodčí Patrik Podhajský a Martin Vitvar. Potlesku se dostalo i řadě dalších. Devátý galavečer bude za rok hostit Rychnov nad Kněžnou.

Kompletní fotogalerii z akce si můžete prohlédnout zde.

Převzali ocenění

Cena Jana Modřického 2017

Jiří Hruška (FC Hradec Králové ženy)
František Judl (FK Kopidlno)
Bohumír Rázek (TJ Sokol Lípa n. O.)
Jindřich Schuster (TJ Červený Kostelec)
Josef Stránský (FK Dolní Kalná)

Zvláštní cena Královéhradeckého KFS 2017

Projekt předpřípravek OFS Náchod
Výběr KFS U14 – prvenství na Olympiádě dětí a mládeže v Brně
Jindřich Kolumpek – in memoriam

Fotbalová obec roku 2017

Hořiněvěs, Žacléř, Železnice

Cena Miloše Jona – Fotbalový starosta roku 2017

Jan Malý (Jičín)
Květoslav Kvasnička (Kunčice)

Junior cena – přípravky 2017

FK Nová Paka/TJ Sokol Stará Paka
TJ Sokol Velká Jesenice
FK Vysoká nad Labem

Cena Josefa Součka – trenéři mládeže 2017

Otakar Rejfek mladší (TJ Sokol Hořiněves)
Jiří Šťovíček(FC Spartak Rychnov nad Kněžnou)
Milan Vítek (TJ Slovan Broumov)

Rozhodčí KFS 2017 do 25 let

Patrik Podhajský, Martin Vitvar

Trenéři dospělých 2017

Jan Chasák (FK Černilov)
Miroslav Pavel (SK Přepychy)
Josef Pleskot (FC Slavia Hradec Králové)

Rozhodčí KFS 2017

Josef Kubišta, Blažena Kánská, Luboš Stejskal

Cena Fair Play 2016/17

Jan Hejcman (FC Slavia Hradec Králové)
Radan Koliáš (TJ Spartak Kosičky)
Martin Stránský (TJ Spartak Kosičky)

Cena Fotbalu v kraji 2017

Bohuslav Dvořák (Jičín)
Radoslava Kozlovská (TJ Sokol Třebeš)
Bohumil Šrám (Lázně Bělohrad)
Luboš Stryal (Žeretice)

Bomber sezony 2016/17

Muži

Krajský přebor mužů: David Hlava (TJ Červený Kostelec / TJ Sokol Provodov) 29 branek
I. A třída mužů: Tomáš Markovič(FK Černilov) 25 branek
I. B třída muži – skupina A: Jan Dítě (Spartak Kobylice) 46 branek
I. B třída muži – skupina B: Josef Klapkovský (FC Spartak Police nad Metují) 31 branka

Dorost

David Kulhánek (SK Jičín) 48 branek
Jakub Frýba (TJ Rudník) 38 branek
Pavel Vysuček (Sl. Skřivany) 34 branek

Gól roku 2017

Martin Malý (FK Náchod)

Nejlepší XI. podle Deníku - sezona KP 2016/17

Jakub Drahorád (Slovan Broumov)
Tomáš Kabeláč (SK Libčany)
Jaroslav Matějka (RMSK Cidlina)
Jiří Kučera (FK Chlumec n. C.)
Martin Kilevník (FK Jaroměř)
Jakub Mikušík (SK Dobruška)
Michal Blažej (RMSK Cidlina)
Ondřej Koval (TJ Červený Kostelec)
Jiří Počtýnský (Sp. Rychnov n. K.)
Aleš Hašek (FK Kostelec n. O.)
David Hlava (TJ Červený Kostelec / Sokol Provodov)

Nejlepší hráč krajského přeboru: David Hlava (TJ Červený Kostelec / Sokol Provodov)