Program však narušilo nepříznivé počasí a řada zápasů byla odložena. Bohužel, tato skutečnost se týká rovněž týmů z Rychnovska.

Nezpůsobilost terénu vystavila stop magnetu kola, jímž mělo být nedělní okresní derby Rychnov nad Kněžnou – Kostelec nad Orlicí. „Samozřejmě nás to mrzí. Hráči byli na jarní start připraveni a nažhaveni. Trávník však je po přívalu sněhu podmáčený a hrát se na něm nedá," řekl rychnovský trenér Jan Čermák. Na otázku, jakou podobu bude mít náhradní program, kouč odpověděl: „Rádi bychom s někým hráli, uvidíme, zda tak narychlo seženeme soupeře. Jinak budeme normálně trénovat."

Jako náhradní místo k sehrání utkání padala v úvahu umělá tráva v Černíkovicích. „Myslím si, že malé mhřiště by nebylo důstojné pro utkání krajského přeboru, proto jsme tuto variantu zamítli," řekl trenér kosteleckých fotbalistů Pavel Krupka a dodává: „Hráči dostanou o víkendu volno, šest kvalitních přípravných zápasů je dostatečně prověřilo. Přípravu nyní budeme směrovat k dalšímu domácímu utkání s Vysokou nad Labem."
Podmáčený terén v Olšině odložil jarní „záchranářský" start týnišťských fotbalistů s favorizovaným Jičínem.
Z kvarteta týmů z Rychnovska mezi krajskou elitou tak zasáhne do bojů jako jediná Dobruška (12. místo, 15 bodů), kterou čeká dnes zápas v Novém Městě nad Metují (10. místo, 18 bodů). Není nutné zdůrazňovat, jak důležitý duel je pro oba týmy. Ve hře jsou cenné body k udržení v přeboru.

Sobota 12. března

KRAJSKÝ PŘEBOR: MFK Nové Město nad Metují – SK Dobruška (14.30).
I. A TŘÍDA: FC České Meziříčí – FK Černilov (14.30, UT Dobruška).