O výhře domácího týmu nad Dobruškou se rozhodlo ve 14. minutě, kdy se trefil záložník Jakub Nosek.
Okresní derby nenabídlo stovce diváků pohlednou podívanou. Oboustranně se hrál průměrný fotbal s řadou nepřesností. Hostům se nepodařilo navázat na předešlé vítězné zápasy, domácím stačila k zisku tří bodů hlavně bojovnost. Rychnovští se díky výhře posunuli do první poloviny tabulky (8. místo, 36 bodů), tým z města F. L. Věka zůstal desátý (32 body).

V příštím kole Dobruška v sobotu přivítá šestou Slavii Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou v neděli zajíždí na trávník předposledního Broumova.
Rychnov – Dobruška 1:0

Martin Kameník, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Přijel k nám soupeř hrající ve velké pohodě. Zápas neměl valnou úroveň, ale bojovnost dnes zvítězila."
Bohuslav Jakoubek, trenér TJ Dobruška: „Narazili jsme na nejhoršího soupeře jarní části . Bohužel jsme zároveň odehráli nejhorší jarní zápas. Náš výkon z prvního poločasu se nedá ani hodnotit. Ve druhé půli jsme se přece jen mírně zlepšili , ale přesto jsme se neprosadili a soupeři umožnili prozdržovat se k zisku tří bodů. Dnes fotbal brečel."  (dr)