Největším překvapením dosavadního průběhu soutěže jsou výkony lídra – severočeské Hlavice, který si v čele tabulky vytvořil již pětibodový náskok. Na dalších místech figuruje loňský účastník České fotbalové ligy Ovčáry, Dvůr Králové a daří se i nováčkovi z Převýšova.

Na dně tabulky se krčí celek Předměřic, který bodoval pouze jednou (hubené vítězství 1:0 nad Týništěm). Zklamáním jsou také dosavadní výkony nevýrazné Chocně.

Fotbalisté SK Týniště nad Orlicí v uplynulém kole sahali po třech bodech v Holících. Svěřenci trenéra Luboše Kubíka vedli 2:0. Poté Duchnič zahodil penaltu a s hosty to začalo jít z kopce. Ve druhé půli dvakrát inkasovali a nakonec se museli smířit s dělbou bodů po remíze 2:2.

Dnes (neděle 30. září) v Týništi přivítají další favorizovaný tým z Mladoboleslavska – Dobrovici. Středočechům se na podzim zatím příliš nedaří. Na svém kontě mají pouze dvě výhry. S prázdnou odjeli například z Holic (0:1). Přesto se jedná o velmi silného soupeře, jehož výkony by měly jít nahoru.

Zápas 9. divizního kola SK Týniště n. O. (9. místo, 10 bodů) – FK Dobrovice (8. místo, 10 bodů) se hraje na hřišti v Olšině od 16.30 hodin. Jako hlavní rozhodčí jej povede Ondřej Bohatý z Jablonce nad Nisou. Výsledky vzájemných utkání obou soupeřů v minulém ročníku: 0:2 a 1:1.