Fotbalisté SK Týniště po velké převaze vedli v poločase 2:0, přesto si z Holic odvezli pouze bod.

 

Holice – Týniště 2:2

Když ve 39. minutě stáhl V. Englich k zemi unikajícího Poděbradského a rozhodčí Čížek ukázal na značku penaltového puntíku, vypadalo to s nadějemi domácích prachbídně. Jenže Svoboda za stavu 0:2 pro hosty Duchničovu penaltu kryl a výrazně tím zvedl povadlé sebevědomí spoluhráčů.

Po oťukávací čtvrthodině se na Svobodu valil jeden týnišťský útok za druhým. Ve 14. poslal Poděbradský do úniku Duchniče, ten ale s přispěním teče domácí obrany mířil vedle tyče. Za dvě minuty Svoboda vyškrábl hlavičku Zdeňky k dobíhajícímu Duchničovi, pro kterého ale byla zívající branka příliš malá. Ve 26. se Svoboda znovu vyznamenal – nepřelstil ho ani Seifert, který se mu snažil propasírovat míč mezi nohama v samostatném nájezdu.

Holická obrana v první půli připomínala ementál, čehož Týniště využilo. Roh Černého tečoval na bližší tyči nikým nehlídaný Seifert – 0:1. Krátce na to, ve 32. se dokázal prosadit agilní Duchnič, když tváří v tvář holickému brankáři poslal míč chladnokrevně k tyči. A to ještě mohlo být hůře, kdyby Matějus hlavou proměnil Černého centr ve třetí branku. Šťastný hrdina předchozích okamžiků Duchnič se však záhy proměnil ve smutného, když zahodil pokutový kop.

Pro zranění a nemoc odstoupili o přestávce Franc s Tošovským a domácí s vědomím, že nemají co ztratit, odehráli minimálně vyrovnanou partii. V 54. úřadovali útočníci Holic – J. Englich narazil do běhu Veisovi a ten podél Ottmara technicky k tyči pozvedl holický prapor –1:2. V 57. Svobodu pálily rukavice, když musel vyrazit razantní pokus Tomáška. V 66. v evergreenu utkání, Svoboda versus Týniště, byl opět úspěšnější domácí brankář, když vyhmátl přesně k tyči letící přímý kop Gorola. V 74. se znovu zastřeloval Duchnič, který sice oběhl Svobodu, ale stačil jen načechrat síť nad břevnem. Hra na tři útočníky se Holicím vyplatila: v 82. Skalický doklepl do sítě Jelínkem vrácený míč –2:2. Závěr byl ve znamení Hitchcockových hororů – Skalický mohl dokonce zvrátit skóre na stranu Holic, ale Plašil jeho dorážku zblokoval mimo Ottmarovy tyče. Zato v 92. si téměř čtyři stovky nakonec spokojených diváků oddechlo, když před Poděbradským zachránil na poslední chvíli Svoboda. Po mizerné první půli je bod pro Holice zlatý. Týnišťské mužstvo mohlo v první půli vést výrazněji, po změně stran odpadlo.

Fakta a sestava
Branky: 54. Veis, 82. Skalický – 30. Seifert, 32. Duchnič. Rozhodčí: Čížek. ŽK: 1:2. Diváků: 380. Poločas: 0:2. SK Týniště: Ottmar – Zdeňka, Plašil, Hrubý, Poděbradský – Tomášek, Seifert, Gorol (79. Winkler), Černý) – Duchnič (75. Olšák), Matějus (81. Hradecký).

 

 

Trenér varoval zbytečně

HOLICE - Jak viděl duel v Holicích Ernest Seifert, střelec úvodního gólu SK Týniště? „Můžeme jen litovat dvou zahozených gólovek z první půle, kdy byl odevzdaný soupeř doslova zralý na ručník. Za klíčový okamžik zápasu lze označit Duchničovu zahozenou penaltu. Pokud bychom vedli rozdílem tří branek, Holice by už se nezvedly. Trenér Kubík nás o přestávce varoval, že ještě není rozhodnuto, jenže my jsme si jeho slova bohužel nevzali k srdci a propadli uspokojení. Konečná remíza je pro nás velkým zklamáním.“