Magnet kola nejvyšší krajské fotbalové soutěže v Dobrušce rozhodl až penaltový rozstřel, v němž byli úspěšnější hosté z Rychnova nad Kněžnou. Okresní derby však příliš fotbalového podívání nenabídlo, domácí si v boji o záchranu připsali na konto další ztrátu. Kostelečtí fotbalisté v domácím prostředí ztratili všechny body s hradeckou Slavií.

Dobruška - Rychnov n. K. 1:1, pen. 2:4

Hned první akce Rychnova v úvodní minutě zaváněla gólem, ale Pěnička střelu k tyči vyrazil na roh. Další minuty moc pohledného fotbalu nenabídly. Hosté, kteří nastoupili bez zraněného kapitána Bárneta a dalšího obránce Brandejse, měli územní převahu, lépe kombinovali a hru ze středu obrany režíroval Tichý s Reichlem. Domácí, stále bez distancovaného Týfy, se nemohli dostat do hry. Až po čtvrthodině hry se v dobré příležitosti ocitl Eimann, ale brankář Holoubek jeho střelu vyrazil. Ve 28. minutě Valáškova střela zdálky prolétla těsně vedle pravé tyče rychnovské svatyně. Na druhé straně si na centr naběhl Kráčmer, ale hlavičkoval vedle.

Rychnovský útočník se dočkal po změně stran, kdy v 55. minutě obešel brankáře Pěničku a zasunul míč do prázdné branky. Protesty domácích, že se jednalo o ofsajd, byly marné – 0:1. Dobruška se ale nevzdala a v 84. minutě zásluhou střídajícího Čopíka vyrovnala. Po odchodu zraněného Tichého v 86. minutě přečkali hosté závěrečný tlak a na řadu přišly penalty. V těch byli úspěšnější hosté. Hlavní postavou byl gólman Holoubek, který chytil pokus Mikušíka i Čopíka a měl hlavní zásluhu na zisku bonusového bodu pro svůj tým.

Milan Petřík, trenér SK Dobruška: „Odehráli jsme nejslabší poločas v jarní části a začali hrát až po obdržené brance. Ale to na kvalitního soupeře bylo málo. Přesto, obdržet branku po takovém ofsajdu, to je až do nebe volající… Za pana Pirkla by to bylo: Kráčmere – byl jsi tam jak v jeteli!"

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „V náročném derby utkání jsme v závěru ztratili vítězství. Nastoupili jsme se změnami v sestavě a naše stabilní duo BB bylo nahrazeno více než dobře. Domácí nehrají zle a bude škoda, pokud sestoupí. Doufám, že se jim záchrana podaří. My se musíme dívat na sebe a pokusit se přerušit sérii bez výhry v řádné hrací době. S trochou pokory a pracovitosti se nám to určitě podaří – i to je pozvánka pro diváky na další utkání s Provodovem. Nehledě na skutečnost, že nás za čtrnáct dní čeká televizní duel s Kostelcem."

Kostelec n. O. - Slavia Hradec 1:2

Miroslav Umlauf, člen výboru FK Kostelec nad Orlicí: „S hradeckou Slavií jsme si body nezasloužili. Soupeř nás předčil v nasazení a kromě posledních deseti minut, kdy jsme se dostali do tlaku, byla naše hra bez chuti a pohybu. Máme co zlepšovat."