„Na závěr podzimu jsme sehráli velmi solidní zápas, který rozhodla kvalita hostů v útočné fázi. První půle byla vyrovnaná, ale hosté své šance využili. Po přestávce se hrálo téměř na jednu branku, nastřelili jsme tyč, nebyl nám uznán gól a další šance nám chytil hostující gólman. Závěr byl hodně emoční, snížili jsme, ale naprosto nesmyslně se nechal vyloučit Labík,“ řekl k duelu Martin Firbacher, sportovní ředitel Chlumce.

Na druhém místě přezimuje Jaroměř, a to i přes porážku 1:0 s Třebší, která na umělé trávě malšovického stadionu získala nesmírně cenné tři body. „Chybělo nám větší zaujetí pro hru a touha zvítězit. Je škoda, že jsme úspěšný podzim zakončili prohrou,“ uvedl Miloš Exnar, kouč Jaroměře.

Na skvělém třetím místě figuruje Kostelec nad Orlicí. Ten poslední podzimní kolo předehrával již v září, když přivítal Hořice. A zrodila se remíza 2:2, přičemž bonusový bod získali domácí. „V prvním poločase jsme měli na víc než na jednobrankové vedení. Hosté nás za to v druhém dějství potrestali a nakonec můžeme být hodně rádi za dva body,“ hodnotil zápas Miroslav Umlauf, vedoucí Kostelce.

Vysoké vítězství si na závěr připsali Kohouti z Libčan, kteří šesti brankami deklasovali poslední Nové Město nad Metují.

Zklamání zažilo zkušené mužstvo Vysoké nad Labem. To padlo v duelu s Rychnovem 5:3. Domácí rozhodli v prvních třinácti minutách, kdy nastříleli tři branky.

Výbornou formu z posledních kol potvrdila novobydžovská RMSK Cidlina. Ta vyhrála i v bělohradské Bažantnici - 2:0.

Bilanci bez vstřelené branky protáhli na tři zápasy fotbalisté Jičína. Na hřišti hradecké Slavie však udrželi čisté konto a nakonec získali dva body.

Důležité záchranářské body vydolovalo Vrchlabí. Výhra 3:1 v Červeném Kostelci má velikou cenu.

Událost kola

Výhra Vrchlabí. Nováček soutěže slavil podruhé v řadě, tentokrát na horké půdě silného Červeného Kostelce, čímž se odlepil ode dna tabulky.

Zklamání kola

Debakl Nového Města. Poslední celek tabulky potřeboval výsledkově zabrat. To se mu ale hrubě nepovedlo, když doma podlehl Libčanům 6:0.

Výrok kola

„Když ve 13. minutě prohráváte 3:0, tak za to nemůže ani rozhodčí, ani neoblíbená umělka, ani Babiš, ani rudá záře nad Kladnem, ale jenom a jenom aktéři na hřišti.“
(Miroslav Píša, vedoucí Vysoké)