Ti viděli devět gólů (7:2), stejně jako v duelu s Týništěm (6:3 – třetí letošní devítigólový zápas se odehrál v 6. kole Nový Bydžov B – Kratonohy 5:4). Očekávaný duel dvou nejlepších kanonýrů přeboru dopadl plichtou – domácí Vít i hostující Rychecký dali dva góly.

Trutnov přistupoval k utkání v České Skalici velice obezřetně a nechtěl nic podcenit. Domácí jeli na vítězné vlně, ale ta se rozbila o zkušenost loňského divizionáře, který šel do kabin uklidněn dvougólovým vedením. „Vsadili jsme na zabezpečenou obranu a brejky, což vedlo k našemu konečnému úspěchu," zdůvodnil trutnovský trenér Miloš Dvořák a dodal: „Rádi bychom minimálně udrželi jednobodový odstup od Červeného Kostelce, ale radši ho předběhli –   my hrajeme doma s Novým Bydžovem B, Červený Kostelec dvakrát venku – ve středu dohrávku v Jičíně a končí v Jaroměři, takže uvidíme!"

Výhrou v Kratonohách potvrdily Libčany bronzový tabulkový post. Po bezgólovém poločase šly do tříbrankového vedení, ale to nakonec uchránily jen tak tak a s velkým štěstím (viz rubrika Okamžik kola). Zápasu by slušela remíza, spravedlivěji by vyjádřila to, co se na hřišti odehrávalo.

Hradecká Slavia měla proti Jičínu dva góly k dobru, nakonec ale zase nebodovala naplno – už pátý zápas v řadě! Spravedlivou remízu zařídili bratři Hakenové: Tomáš pět minut před přestávkou a Lukáš ve třetí minutě nastavení.

Svěřenci trenéra Zbyňka Dujsíka napravili domácí pětigólový výprask od České Skalice a jasně přehráli béčko divizního Nového Bydžova. Olympia trestala hrubky v domácí defenzivě, fotbal však příliš kvality nenabídl.

Jaroměř v předcházejících čtyřech zápasech vyšla bodově  naprázdno, děs do jejích řad vneslo skóre 1:15. Proto je domácí bod (první remíza v celé sezoně!) s béčkem divizního Dvora Králové úspěchem. Hosté trefili břevno a neproměnili penaltu!

Zápas Rychnov n . Kn. – Broumov vlastně skončil v 51. min. – domácí Valášek zkompletoval hattrick (viz rubrika Potlesk) a hostům byl vyloučen Růžička. Pak už se jen čekalo, až sudí Korec foukne do píšťalky a pošle oba týmy do tepla kabin.

Nováčka z Hořic drží nad vodou zejména domácí zápasy, kde získal třináct bodů. Na těžkém terénu tentokrát se štěstím zdolal Týniště nad Orlicí. Hosté  dvakrát zaplatili za nedůslednost v defenzivě a jejich kontaktní  gólová korekce přišla příliš pozdě.   Jaromír Fridrich

Krajský přebo HK - sestava 13. kola podle Deníku