Rychnov – Červený Kostelec 2:0
Důležitý zápas pro oba týmy dopadl lépe pro domácí, kteří získali tři velmi cenné body pro záchranu. Vstříc třem bodům vykročili svěřenci trenéra Jana Čermáka deset minut před přestávkou, kdy otevřel skóre Počtýnský. Definitivní rozhodnutí přišlo deset minut před koncem utkání, kdy Brož upravil na konečných 2:0.
Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Zvládli jsme hodně důležité utkání. Kombinace skřípala, ale víme, že nic nemůže být ideální – to bychom asi byli všichni v lize… A teď nás ve středu čeká ještě náročnější zápas – derby doma s Kostelcem nad Orlicí."

Kostelec – Broumov 0:0, P. K. 8:7
Lépe utkání začali domácí, kteří už v 6. min. pláchli obraně Broumova, přízemní přihrávku však vystihl broumovský gólman a šanci zmařil. V 19. min. M. Gago vystřelil z levé strany velkého vápna, ale gólman Matoušek jeho střelu vyrazil na roh, z něhož zblízka hlavičkoval Schubert těsně vedle. Po hodině hry Broumovští zahrávali standardní situaci, hlavičku Muchy zlikvidoval kostelecký brankář. Poté se hra přesunula mezi obě vápna bez výraznějších šancí. Ty přišly až v samém závěru, hosté je však nevyužili. a na řadu přišly pokutové kopy. Sedm exekutorů na obou stranách bylo neomylných, pak však Svoboda neproměnil a Kostelec se radoval ze zisku bonusového bodu.
Pavel Krupka, trenér FK Kostelec nad Orlicí: „Z našeho pohledu opět nepovedené utkání, ve kterém jsme tahali za kratší konec. Vůbec se nám nedaří, kluci si nevěří, nechtějí balon a tím pádem nám vázne i kombinace. Je to pro hráče něco nového, rok a půl jsme hráli dobře a zatím se nám s touto situací nedaří vyrovnat."

Provodov – Dobruška 2:0
Tým z města F. L. Věka odjížděl k důležitému záchranářskému duelu ve značně kombinované sestavě z důvodu zraněných a potrestaných hráčů. O osudu utkání rozhodl střídající domácí útočník Rojšl, jenž vstřelil dva góly a stal se hrdinou utkání.
Bohuslav Jakoubek, trenér SK Dobruška: „Naše dilema, kdo bude hrát při velké marodce, nakonec skončilo jak nejhůře mohlo. Odjeli jsme bez pěti hráčů a šestý se zranil hned v desáté minutě utkání. Přesto hráči, včetně dorostenců, kteří utkání odehráli, se úkolu zhostili se ctí a odvedli dobrou práci, za kterou zaslouží pochvalu. Rozhodující bylo, že domácí dali góly, my bohužel žádný. Zejména první branka měla vliv na vývoj utkání. Obdrželi jsme ji příliš brzy po přestávce a dost dlouho jsme se pak dostávali do hry, přesto i my jsme měli několik šancí."

Náchod – Týniště 9:2
Potlesk na otevřené scéně pro oba soupeře. Proč pro oba? U domácích je to za devět branek (a že jich mohlo být i více) zřejmé a u Týniště za to, že se snažilo od první do poslední minuty hrát s Náchodem vyrovnaný fotbal a neuchýlilo se k žádné totální defenzivě.
Za sedmadvacet minut bylo prakticky po zápase. To totiž náchodský štírek s číslem 10 na zádech, Patrik Simon, zkompletoval hattrick. Čtvrtý gól domácích dal ve 33. min. Petr. O tři minuty později Říha zvýšil 5:0. Do listiny střelců se ve 43. min. zapsal také domácí kapitán Kábrt, jenž bezpečně proměnil pokutový kop – 6:0. Gólový účet první půle uzavřel Malý – 7:0. Druhý poločas už nebyl ze strany domácích tak soustředěný, čehož snaživí hosté dvakrát (a mohli i víckrát) využili. Nejprve se v 65. min. trefil krásně přes zeď z trestného kopu Slezák a na 7:2 snížil v 77. min. Novák. V 86. min. Vrabec upravil na 8:2 a v 88. min. podepsal gólový zápis Simon – 9:2.
Radek Hrubý, trenér SK Týniště nad Orlicí: „V souboji s favoritem jsme v Bělovsi vůbec neplnili to, co jsme si před utkáním řekli. Totiž, že musíme zhustit naši defenzívu, aby celý mančaft hrál v bloku, znemožnit rychlým domácím hráčům chodit do brejků a nedávat prostor pro jejich kombinaci. Brzy jsme inkasovali úvodní branku, potom jsme měli některé náznaky šancí. Za stavu 2:0 nevyužil slibnou příležitost Slezák, prakticky hned z protiútoku jsme dostali třetí gól. V dalším průběhu už to bylo z naší strany špatné, dělali jsme chyby, které zkušený soupeř dokázal nemilosrdně trestat."

(dr, hl)