Nejvyšší krajská fotbalová soutěž pokračovala zápasy třináctého kola. V soubojích týmů z Rychnovska a Hradecka byli úspěšnější hosté. Nový Bydžov si odvezl tři body z Rychnova, Libčany získali dva body po úspěšném penaltovém rozstřelu v Kostelci.

Kostelec n. O. - Libčany 3:3, pen. 4:5

Duel dvou předních týmů krajského přeboru nabídl kvalitní a vyrovnanou hru. Hosté se ujali vedení ve 25. minutě Mrázkem. Po změně stran svěřenci kouče Pavla Krupky třemi góly během osmi minut (48. Klouda, 52. Říha a 56. Cvejn) skóre otočili na 3:1. Hosté za nepříznivého stavu nesložili zbraně a střídající hráči (79. Mokrý a 80. Hůlka) se postarali o vyrovnání. V penaltové loterii se radovali šťastnější hosté.

Miroslav Umlauf, člen výboru FK Kostelec nad Orlicí: „Kvalitní zápas s kvalitním soupeřem. Výsledek je spravedlivý, hosté měli o fous více šancí, my jsme zase byli o maličko herně lepší. Utkání, které se muselo divákovi líbit. Pochvalu zaslouží oba týmy i trojice rozhodčích.“

Rychnov n. K. - Nový Bydžov 1:2

Po bezbrankovém prvním poločasu měli k prvnímu gólu blíže Rychnovští, ale vyloženou šanci v 55. minutě neproměnili. Jak se později ukázalo, byl to zlomový okamžik utkání. Hosté se po hodině hry ujali vedení gólem Pokorného a v 83. minutě přidal druhou branku Holec. Domácí z řady šancí dokázali skórovat až v nastaveném čase, kdy se trefil Zajíček, ale to už bylo na vyrovnání pozdě.

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „Opět naše podzimní klasika – hrajeme, vytváříme si šance, neproměňujeme, otevřeme ještě více hru a inkasujeme. Možná, kdyby nám stačil vrabec v hrsti a nechtěli jsme minimálně pečeného orla, byli bychom úspěšnější a hlavně spokojenější. Mít velké oči je krásná věc, ale možná u žen, jejichž krása nebe dotýká se, a ne u nás, kteří potřebujeme sedět na zadku a postupně se vrátit tam kam patříme. Nebo patříme do těchto pater tabulky? To je otázka, na kterou nám dá odpověď jedině výsledek na konci sezony.“