Ještě se nestihla vzpamatovat z loňského sestupu a už TJ Lokomotiva Hradec Králové slaví návrat do I. A třídy. Za úspěchem „Lokády“ v letošním ročníku vidí David Buřil, sportovní manažer klubu, vhodné hráčské doplnění kádru a příchod nového trenéra. V příštím roce se bude Lokomotiva pohybovat ve vrchních patrech tabulky, věří.

Letošní ročník I. B třídy byl pro Lokomotivu velkou krasojízdou.
Sezonu jsme si od úvodního kola užívali. Po ohromném zklamání, které přinesl loňský pád z I. A třídy, přišel zkušený trenér Chlumecký a podařilo se nám vhodně doplnit a omladit hráčský kádr. Všechno od začátku nasvědčovalo tomu, že nás čeká v Lokádě skvělá sezona, což se nakonec vyplnilo.

Do soutěže jste vstupovali jako nováček. Byl postup vaší předsezonní ambicí?
Pro letošní sezonu se nám podařilo získat kvalitní kádr, jak už jsem ostatně předestřel. Myslím si, že kvalitativně jsme převyšovali většinu našich soupeřů. Zmínil bych například příchod mladíka Filipiho nebo třebešského Zvolánka, kteří tým okysličili. Když se nám nakonec podařilo získat bratry Drozdovy, postup nabral reálné obrysy.

Nakonec se vám podařilo nejvíce branek vstřelit a zároveň nejméně obdržet. Postup byl tedy nejspíš zasloužený.
Od začátku jsme si za postupem šli. Střelecky bych vyzdvihl především útočné duo Zvolánek - Drozd, za málo obdržených branek vděčíme především skvělé defenzivní činnosti stoperské dvojice Schejbal - Kotal. Velmi slušnou sezonu odchytal také Ivo Beránek.

Dojde během letní přestávky k posílení hráčského kádru?
V letní přestávce bychom určitě chtěli kádr posílit. Nějaká jednání již započala, některé další hráče máme v plánu oslovit. Dokud však nebude přestup dokončen, konkrétní jména bychom si nechali pro sebe.

Jaké cíle jste stanovili pro nadcházející sezonu v I. A třídě?
Cíle se budou odvíjet právě od toho, jak se nám podaří tým doplnit. Pevně věřím, že se nám podaří současný kádr udržet a budeme se pohybovat v popředí tabulky.

Úspěch „Lokády“ v poslední době do jisté míry padal s absencí bratří Drozdů. Přislíbili účast pro příští sezonu?
Pavel a David jsou stěžejními hráči našeho kádru, svými výkony soutěž vysoce převyšovali. O to víc mě těší, že jsme se v mnohých případech dokázali s jejich absencí vyrovnat. Oba přislíbili účast i pro příští sezonu, což nás všechny v Lokomotivě velice těší.

ROZLUČKA s letošní sezónou nevyšla ani jednomu z náchodských celků. Béčko (na snímku v modrém) prohrálo ve středeční předehrávce 0:1 Černilovu a oslabené áčko nestačilo v sobotu na Chlumec nad Cidlinou.
Bydžovu zařídil výhru hattrickem sedmnáctiletý Blažek

David Jošt