„Ztratili jsme doma dva body a z tohoto důvodu nemůžeme být spokojeni,“ mrzela nepříjemná ztráta bodů kouče Viktorie Plzeň Pavla Vrbu.

Při vší úctě k týmu Příbrami se jedná o mužstvo, které bylo k poražení. Co podle vás chybělo k tomu, abyste vstřelili vítězný gól?
Zápas hodně ovlivnilo to, že jsme dostali první gól. To byla chyba. Druhou důležitou věcí bylo, že jsme měli v úvodu zápasu několik brankových příležitostí, ale nevyužili jsme je. To, že nedokážeme vstřelit gól ze tří čtyř šancí, kdy zakončujeme z hranice malého vápna, tak to je samozřejmě špatně.

Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý odtajnil svou první nominaci na TK na FAČR 3.října.
Šilhavý donominoval do reprezentace šest hráčů, vypadli Zmrhal s Kopicem

V utkání proti Příbrami jste měli celý zápas převahu. Neměli jste si však proti takovému soupeři vytvořit ještě větší tlak?
Souhlasím s vámi. Na můj vkus jsme měli na hřišti více dominovat, mít i lepší mezihru. Ano, naše převaha měla být výraznější. Byli jsme v šestnáctce soupeře málo důrazní a to rozhodlo o tom, že jsme nepřidali druhý gól.

Jak podle vás chyběl týmu Jan Kopic a jaký je jeho zdravotní stav?
Kopic je hráč, který je pro nás v ofenzivě velice důležitý. Nebyl ale před zápasem stoprocentně fit, a proto nenastoupil.

Na střídačce zůstal kapitán Roman Hubník. Bylo to proto, že jste chtěl dát příležitost Luďkovi Pernicovi, nebo ho také limitovalo zranění?
Ano, chtěli jsme dát Pernicovi příležitost. Za prvé je to hráč, který si to zaslouží, za druhé jsme teď měli těžký náročný blok zápasů, a tak jsme dali prostor Pernicovi.

Trenér Martin Svědík
Ve Slovácku to bude o tvrdé práci, ví nový trenér Svědík

Bylo utkání s Příbramí přesně tím zápasem, kdy vám chyběl zraněný útočník Michael Krmenčík?
Michael je pro nás samozřejmě důležitým hráčem, na druhou stranu nechci říkat, že je to jen o něm. Tomáš Chorý se snažil, ale neměl tak silnou koncovku a také štěstí, co měl Michael. Ono je to také o rozehranosti – když máte na kontě více zápasů, máte i větší jistotu. A tu jsme proti Příbrami v koncovce neměli.

Na kolik se projevilo na souhře týmu, v přihrávkách, v nábězích, že nehrál David Limberský?
Nemyslím si, že bychom neměli dobrou ofenzivu přes krajní obránce. Řezník i Kovařík se dobře nabízeli, měli tam oba několik úniků a centrů. Spíše si myslím, že nám chyběla kvalita ve finální fázi. Měli jsme dobré přihrávky do malého vápna, ale nedokázali jsme je zužitkovat.

Sparťanský talent Adam Hložek
Nová naděje Sparty? Po teenageru Hložkovi se ptal i Manchester City