Je Sevilla FC v cestě do základní skupiny Evropské ligy pro olomoucké fotbalisty vítanou atrakcí, nebo nepříjemně vysokou překážkou?

První varianta je správná. Alespoň z pohledu Martina Sladkého. „Přál jsem si Sevillu už pro třetí předkolo,“ přiznal krajní obránce Sigmy.

Za tato slova však schytal nejen on, ale potažmo celý tým od některých fanoušků na sociálních sítích kritiku.

Sevillský Jesus Navas (vpravo) slaví gól do sítě maďarské Újpesti v zápase Evropské ligy
Motivace pro Sigmu! Když vyřadí Kazachy, čeká ji Sevilla

„Nevím, proč jsme dostali takovou sodu. Rozhodně jsem netoužil po Seville proto, že bychom chtěli okamžitě vypadnout. Ale jednou jsme se do předkola Evropské ligy dostali, vybojovali jsme si to a chtěli jsme to jako odměnu pro nás. Chtěli jsme se konfrontovat s tím nejlepším soupeřem,“ vysvětloval Sladký ještě předtím, než mu pondělní los přání splnil.

Na Andrův stadion by tedy mohl po dlouhých letech zavítat jeden z nejsilnějších klubů celé Evropy.

Sevilla ale stejně jako Sigma musí zvládnout 3. předkolo, ve kterém narazí na Žalgiris Vilnius.

Jak na Kajrat? Poctivým fotbalem

Olomoučtí fotbalisté už ve čtvrtek vstoupí domácím utkáním s Kajratem Almaty do 3. předkola.

„Všichni se na to moc těšíme. Možná jsem i radši, že hrajeme první zápas doma. Po náročném souboji s Plzní se můžeme připravovat v domácích podmínkách,“ pochvaloval si Sladký.

SK Sigma - Viktoria Plzeň . Michal Vepřek hlavičkuje
Sigma před Evropou? Máme se od čeho odrazit, věří Vepřek

Sigma v sobotní bitvě FORTUNA:LIGY smolně padla s mistrovskou Viktorií 0:1. Předvedla však velmi nadějný výkon, který by v pohárovém utkání mohl vést k úspěchu.

„Plzni jsme byli víc než rovnocenným soupeřem, sahali jsme i po třech bodech. Věřím tomu, že když budeme pokračovat v tom náročném a poctivém fotbale, který předvádíme, tak se to zlomí a odmění nás to,“ burcoval svůj tým Sladký.

Tým z kazašského Almaty ve 2. předkole vyřadil nizozemský AZ Alkmaar, čímž družstvo kolem hvězdného Andreje Aršavina poslalo svému soupeři na Hanou jasnou vizitku.

„Víme, že ten soupeř je kvalitní. Laco Onofrej se byl na zápase v Alkmaaru podívat a říkal, že nás rozhodně nečeká nic lehkého,“ vyhlíží kouč Sladký úvodní duel.

„My ale chceme v domácím zápase ukázat kvalitu, dát do toho maximum a porvat se o to.“

Hráči Kairatu Almaty Bauyrzhan Islamkhan,  Isael a Gafurzhan Suyumbayev slaví gól do sítě Alkmaaru
Do Asie! Sigma začne Evropskou ligu s kazašským Kajratem