Pozice někdejšího kouče španělské reprezentace nebyla u fotbalistů "Bílého baletu" dobrá už několik týdnů. O jeho možném odvolání se nahlas mluvilo už po utkání Ligy mistrů proti Plzni, které madridští fotbalisté sice vyhráli 2:1, ale svým výkonem nepřesvědčili. Nebývale špatné období, kdy z posledních sedmi zápasů Real pět prohrál, vyvrcholilo o víkendu.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Unikátní srovnání: Lafata a fotbalisté z kraje se poměřili se světovými hvězdami

Ačkoliv hrála bez zraněného Lionela Messiho, přehrála Barcelona ve slavném El Clásicu madridské fotbalisty 5:1, a to byla poslední kapka. Madridské vedení potvrdilo, že Julien Lopetegui na lavičce po necelých čtyřech měsících končí.

Bohaté odstupné

Jeho nástupcem nebude Antonio Conte, bývalý trenér londýnské Chelsea, o němž se spekulovalo jako o největším favoritovi na uvolněnou pozici, ale Santiago Solari. Dosavadní lodivod třetiligové rezervy přebírá mužstvo dočasně. Premiéru zažije už ve středu, kdy Real zajíždí v rámci španělského poháru na hřiště třetiligové Melilly.

Ani Lopetegui však nepřijde zkrátka. Od Realu by měl dostat odstupné ve výši kolem šestnácti milionů eur, tedy v přepočtu více než 400 milionů korun.

Vičaj Srivadtanaprapcha při oslavách zisku mistrovského titulu
Fotbalový Leicester truchlí. Oplakává tragicky zesnulého majitele