Arsenal sice zachránil proti Southamptonu v samotném závěru aspoň bod za remízu 2:2, ovšem tento výsledek proti předposlednímu týmu tabulky Premier League je fanouškům Gunners rozhodně poněkud málo.

A to tím spíš, že doufali, že právě proti jednomu z nejhorších celků letošního ročníku se jejich oblíbenci chytí. Vždyť poslední ligovou výhru si připsali šestého října proti Bournemouthu. Pak přišly porážky v Sheffieldu a Leicesteru a trojice remíz.

José Mourinho při své premiéře na lavičce Tottenhamu s autorem jedné z branek Lucasem Mourou.
Mourinho poprvé u kormidla. A Tottenham přetrhal šňůry nezdarů

Pokud by skutečně turecký lodivod další nepříznivý výsledek neustál, připadala by podle anglických médií, konkrétně webu Express, v úvahu trojice možných kandidátů.

Massimiliano Allegri

Podle bookmakerů je právě někdejší kouč turínského Juventusu nejpravděpodobnějším kandidátem na manažerské křeslo na Emirates Stadium. O jeho možném angažmá v londýnském celku se mluvilo už v době, kdy v klubu po letech skončil Arséne Wenger.

*11. srpna 1967 v Livornu

Hráčská kariéra: Livorno, Pescara, Cagliari, Padova, Perugia, Neapol

Trenérská kariéra: Aglianese, SPAL, Grosseto, Sassuolo, Cagliari, AC Milán, Juventus Turín

Pětkrát vítěz italské Serie A, jednou vítěz italského superpoháru, nejlepší trenér ligy (2009)

Mikel Arteta

Už tehdy ale nebyl určitě jediným kandidátem. Dalším z nich byl Mikel Arteta, ještě nedávno opora záložní řady právě Arsenalu. Kopačky už ale pověsil na hřebík a věnuje se trenérskému řemeslu, konkrétně už od sezóny 2016/17 působí coby asistent trenéra Guardioly u Manchesteru City.

*26. března 1982 v San Sebastianu

Hráčská kariéra: Paris St. Germain, Glasgow Rangers, San Sebastian, Everton, Arsenal

Trenérská kariéra: Manchester City (asistent trenéra)

Mistr skotské Premier League, vítěz FA Cupu a Community Shield, vítěz Intertoto Cupu, mistr Evropy do 17 let.

Utkání kvalifikace na EURO 2020 mezi Českou republikou a Kosovem
Týmové výkony i individuální úspěchy. Jaká byla kvalifikace o Euro 2020?

Rafael Benítez

Velké zkušenosti s anglickým fotbalem má i další Španěl na seznamu kandidátů na trenéra Arsenalu. Rafael Benítez má kromě Liverpoolu či Chelsea ve svém životopise i další slavnou adresu, když působil i v Realu Madrid. Aktuálně je na exotickém angažmá v čínském týmu Dalian Yifang.

*16. dubna 1960 v Madridu

Hráčská kariéra: Castilla, Parla, Linares

Trenérská kariéra: Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool, Inter Milán, Chelsea, Neapol, Real Madrid, Newcastle

Vítěz Ligy mistrů, Poháru UEFA, Evropské ligy i Evropského superpoháru, dvakrát vítěz španělské La Ligy, vítěz FA Cupu, Community Shield, italského poháru i superpoháru, šampión Mistrovství světa klubů; nejlepší trenér La Ligy (2002), nejlepší manažer UEFA (2003-4, 2004-5), evropský trenér roku (2005).