Trefa proti Baníku Ostrava byla pro mladého forvarda nejcennější. Rodák ze Smilovic u Třince přišel na hřiště až v 88. minutě místo parťáka Kuchty a v závěru rozjásal zaplněné ochozy.

Trestný kop Petra ještě hostující brankář stačil vyrazit, ale odražený balon se přes Sadílka dostal až k nepokrytému Kubalovi, jenž balon se štěstím procpal pod skákajícím gólmanem Baníku do sítě.

„Je to můj první vítězný gól. V poslední minutě nám přinesl tři body, takže je taky nejcennější,“ raduje se Filip Kubala.

Euforie hráčů v bílých dresech se dala těžko vylíčit. Borci z Uherského Hradiště na sebe naskákali, oslavu si nenechal ujít ani brankář Daněk, který za spoluhráči utíkal přes celé hřiště.

„Pro takové chvíle hrajeme fotbal,“ zářil domácí žolík, který do puntíku splnil úkoly trenéra Korduly. A ještě přidal něco navíc. „Kluci říkali, že jsem žolík, ale to jsou všichni střídající hráči, kteří dají gól,“ upozorňuje Kubala.

Jan Kuchta
Jan Kuchta: Hráli jsme až do konce, to se vyplatilo

Mladý útočník s příchodem na trávník věřil, že by mohl dát gól a zápas rozhodnout.

„Spíš jsem šel na hřiště podržet balon a poslední minuty odbojovat,“ líčí.

Fotbalisté Slovácka sice ve druhém poločase nebyli tak nebezpeční jako protivník, nakonec však těžký duel zvládli.

„Závěr byl na naší straně. Radost je obrovská. Máme tři body, což je nejdůležitější,“ raduje se Kubala.

Celek z Uherského Hradiště tak proti Baníku napravil dojem po nevydařeném úvodním duelu na Bohemians. K triumfu nad Ostravou Daníčkovi a spol. pomohli také fanoušci.

„V každém domácím utkání jsme o něco motivovanější. Před vlastními fanoušky chceme dávat góly a vyhrávat. Budeme se snažit v tom pokračovat,“ říká Kubala.

Že by mu vítězná trefa pomohla do základní sestavy, neřeší. „Honza Kuchta dal taky gól. Pořád záleží na trenérovi,“ ví osmnáctiletý mladík.

„Útočníka vždycky posílám do hry s tím, aby dal gól. Nikdy tam nejde proto, aby netrefoval zařízení. Další úkol byl, aby odpresoval hostující stopery. Aby neměli čas dávat přesné nakopávané míče. Jsem rád, že se to se povedlo,“ těšilo trenéra Slovácka Michala Kordulu.