AC Sparta Praha - FC Hradec Králové 1:1

Fakta - branky: 50. Hancko z pen. – 66. Leibl. Rozhodčí: Hocek – Kříž, Šimáček. ŽK: Haraslín, Vitík – Leibl, Koubek (trenér), Poštulka (trenér brankářů), Soukeník. Diváci: 7 371. Poločas: 0:0. AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer – Pavelka (85. Sáček), Krejčí ml. – Haraslín (68. Minčev), Karabec (59. Dočkal), Pešek (85. Juliš) – Čvančara. FC Hradec Králové: Vízek – Čech, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Vlkanova (90+2. Prekop), Kodeš, Novotný – Kubala (85. Soukeník), Vašulín (63. Rada). 

Pro Spartu nezačal sobotní večer vůbec dobře. V rozcvičce před zápasem se zranil její klenot Hložek. I tak domácí fotbalisté začali aktivněji, když nebezpečně střílel Pavelka, ale Vízek si s jeho pokusem poradil. Východočeši poprvé zahrozili ve 13. minutě. Novotný si dobře naběhl za obranu, ale Heču nedokázal z velkého úhlu přehodit. 

Diváci si tak na branky museli počkat až do druhého poločasu. Necelých pět minut po změně stran Leibl v pokutovém území stáhl k zemi domácího útočníka Čvančaru a rozhodčí Hocek odpískal penaltu. K ní se postavil Hancko a nemýlil se.

Hradecká odpověď na sebe však nenechala dlouho čekat. V 65. minutě se ke standardce postavil špílmachr Rada a jeho střela propadla před domácí branku, kde míč do sítě poslal Leibl. Pro něj to byl první ligový gól v kariéře. „Myslím, že jsme ukázali naši velkou sílu, když jsme se Spartě dokázali vyrovnat, což rozhodně není lehké,“ těšilo hradeckého kapitána Adama Vlkanovu.

Sparta si v závěru dokázala vytvořit tlak, ale v hostující brance čaroval Patrik Vízek. Především zákrok proti hlavičce Hancka ze 77. minuty byl klíčový. „Dobře nám zahrála obrana a především nás podržel stále lepší a lepší a dneska vynikající Patrik Vízek v bráně. To byl hlavní důvod, že jsme utkání přivedli do bodu. V defenzivě jsme nepodlehli, Sparta nás nezlomila, i když se dá říct, že v závěru měla silný tlak,“ hodnotil utkání spokojený královéhradecký trenér Miroslav Koubek.

Votroci dokázali bodovat už podeváté v řadě a ukázali, že v závěrečné fázi první ligy jsou ve velké herní pohodě.

„Jsme velmi spokojení, devátý zápas po sobě bodujeme. Na těžké půdě Sparty, kde se body nedělají lehce a často, toho si velice vážíme. Remíza byla maximum,“ doplnil Koubek.