NEJ… větší popletové

SLOVAN VELVARY
Mysleli jste si, že poplést místo zápasu si mohli jen hrdinové z proslulého seriálu Okresní přebor? Kdepak. Teď se podobná věc přihodila fotbalistům Velvar. Místo do vesnice Přepeře na Semilsku je řidič odvezl do vísky na Mladoboleslavsku. „Naštěstí jezdíme brzy,“ řekl předseda klubu David Vedral.

Následovala rychlá navigace směr správné Přepeře a zápas České fotbalové ligy (tedy třetí nejvyšší soutěže v tuzemsku) se mohl odehrát. Přepeře zmínka o strastech soupeře pobavila. A dokonce přiznaly, že nešlo o první mýlku v historii klubu. „Tohle už jsme zažili. Měli k nám přivézt stožáry na sítě, ale ta firma zamířila právě do té druhé vesnice,“ uvedl Miroslav Kvapil, místopředseda klubu.

Fotbalisté Velvar (v modrém) zažili po cestě na zápas zvláštní příhodu...
Popleta jako v Okresním přeboru! Tým přijel do jiné vesnice, dopadlo to špatně

NEJ… bohatší amatéři

HAVLÍČKŮV BROD
Pracovat s talentovanou mládeží se vyplácí – zvláště ve fotbale. Docela náhodou na to přišli i v Havlíčkově Brodě, kde fotbalový klub z ničeho nic zbohatl o cirka padesát milionů korun. Důvod: vyrostl zde Tomáš Souček, a jak možná víte, v létě přestoupil za více než půl miliardy do anglického West Hamu. Část peněz (jako odměnu za výchovu) poputuje právě na Vysočinu.

„Použijeme je na zlepšení infrastruktury klubu, především vybudování mládežnického tréninkového centra,“ prohlásil Pavel Mazánek, předseda divizního celku. Dobrý plán (rozhodně lepší než nakupovat hráče a útočit na lepší soutěž). Mimochodem, sám Souček domů vzkázal: „Peníze si zasloužíte, udělejte z Havlíčkova Brodu fotbalové město.“ Doteď bylo spíš hokejové – vyrostli tu třeba legendární bratři Holíkové. 

Tomáš Souček
Tomáš Souček: Začátek byl složitý, vše se zlomilo až s Chelsea

NEJ… vzácnější fanoušci

KŘEPICE
Donedávna znali obec Křepice jen lidé na Znojemsku. Ale světe div se – teď byla v novinách, televizi, psali o ní v Německu… Důvod? Fotbal - přijeli sem fanoušci Bayernu Mnichov, kteří zjistili, že český tým hrající nejnižší soutěž (4. třídu) se jmenuje stejně – také Bayern. „Původně jsme mysleli, že je to vtip, ale opravdu dorazili, svým autobusem, s vlajkami,“ usmál se kapitán Martin Jurčík.

V rozhovoru pro Deník přiznal, že efekt téhle návštěvy zaskočil i jeho. „Jsme domluveni, že až zmizí koronavirus, pozvou nás na zápas do Mnichova,“ uvedl Jurčík. A navíc… „Dostali jsme se do povědomí. Každý ve vesnici o tom mluvil, lidé v okolí, soupeři,“ dodal spokojeně. Mimochodem, ještě že Němci QR kód načtěte dobře navigovali – Křepice jsou i obec na Břeclavsku.

Fotbalisty Bayernu Křepice dojeli podpořit fanoušci reálného Bayernu Mnichov. Foto: Martin Uhrin
Vtip? Kdepak. Do vesnice na Znojemsku opravdu přijel autobus Bayernu Mnichov