„Měl jsem strach, proto jsem v závěru tlačil hodiny a chtěl konec,“ přiznává s úsměvem dvaatřicetiletý brankář.
Volání zlínských fanoušků nakonec vyslyšeno nebylo. Slavičín měl ale namále. „Vím, že soupeř chtěl desátý gól dát,“ říká Vypušťák.

Z porážky tragédii nedělal. Příděl bral s nadhledem.

„Výsledek je hodně divoký. Nebudeme z toho mít ale těžkou hlavu. Žádná hrůza to není. I když to mohlo být lepší,“ dobře ví opora Slavičína.

Divizní celek si to chtěl se čtvrtým týmem FORTUNA:LIGY rozdat na férovku. Sázka na ofenzivu se ale domácímu týmu krutě vymstila. I když hráči Slavičína sympaticky nezalezli, ale naopak útočili a odvážně chodili ve větším počtu hráčů dopředu, za chyby tvrdě pykali.

„Projevila se kvalita Zlína. Třeba Jiráček s Matejovem si dělali, co chtěli. Chvílemi to byl dost kolotoč,“ říká Vypušťák.

Podobná lekce ale může Slavičínu jedině prospět.

„V sobotu hrajeme zase divizi, snad to bude v pohodě,“ doufá zkušený gólman, který si proti Zlínu připsal pár povedených zákroků.

Jinak byl spíše smolařem utkání.

„Z tolika šancí musí nějaký zákrok být. Jenom mě mrzí, že všechny góly ve druhé půli byly takové smolné,“ uvedl Vypušťák.

I tak si ale pohárový duel užil. Na trávníku potkal známé tváře. Bývalý spoluhráči Hnaníček s Bačem mu dokonce dali gól. Další kamarád Bartošák a potencionální střelec sledoval duel mezi náhradníky. Zasáhnout do hry ale nemohl, byl v civilu.

„Zlínu přeji. Mám tam hodně kamarádů,“ říká.

Střetnutí MOL Cupu si stejně jako tisícovka diváků náramně užil.

„Kdyby lidi chodili víc na fotbal, bylo by to skvělé. Hraje se pak úplně jinak. Pro všechny to byl kvalitní zážitek. Nervózní jsem z toho ale nebyl,“ dodává s úsměvem Vypušťák.

Alexandr Jakubov
Pohárový specialista Jakubov 3x udeřil. Slízl to ale za zbytečnou přihrávku
Sedmnáctiletý útočník Slavičína Jakub Fojtů (v červeném dresu) se trefil do sítě ligového Zlína po minutě pobytu na hřišti.
Životní trefa. Sedmnáctiletý Fojtů dal Zlínu gól po minutě na hřišti