Nejen branky a body přináší krajské fotbalové soutěže. Tu a tam se přihodí nějaká ta zajímavost či perlička. A přesně tak tomu bylo i o uplynulém víkendu. Pojďme si některé z nich přiblížit.

Dorůstá v Červeném Kostelci nový šutér?

Matěj Tipelt. Hráč s aktuální velkou střeleckou formou. Dvacetiletý forvard Červeného Kostelce se v krajském přeboru parádně rozstřílel. Stačí se mrknout na jeho čísla v posledních třech zápasech. Dva góly, tři góly, dva góly = sedm přesných zásahů hovoří za vše.

Navíc daří se i celému jeho týmu. Červený Kostelec v úvodu sezony ukazuje, že by mohl být černým koněm přeboru a hrozbou i pro ty největší favority.

Nováček dál udivuje

Skvěle se zatím prezentuje také nováček z Jaroměře, který stejně jako červenokostelecký tým ve čtyřech z pěti zápasů dokázal naplno bodovat. Teď zvítězil 3:0 na půdě silných Libčan, když gólman Lukáš Červenka navíc lapil penaltu a vychytal už třetí čisté konto.

Parádní návštěvy ve Vrchlabí a Vysoké

Přestože víkendové počasí fotbalu příliš nepřálo, přebor zaznamenal dvě fantastické návštěvy. Nejvíce fanoušků (521) dorazilo do Vrchlabí, kde se v sobotu konaly oslavy 100 let fotbalu. Domácí hráči je však příliš nepotěšili, neboť s Červeným Kostelcem prohráli vysoko 1:5.

To ve Vysoké nad Labem (325), kde se ve stejný den konalo tradiční posvícení, panovala o poznání větší spokojenost, protože domácí fotbalisté soupeře z Kostelce nad Orlicí rozstříleli 4:0 a mohli tak oslavit premiérové vítězství v nové sezoně.

Když se dva nedomluví

Sousedské derby I. B třídy skupiny A mezi Novou Pakou a Železnicí (0:1) rozhodl vlastenec v 90. minutě, který by mohl aspirovat do silvestrovského vydání. „Malá domů Ondry Janoucha se na těžkém terénu ukázala jako velká,“ glosoval klíčový moment hostující kouč Vladimír Blažej. Novopacký hráč se nedohodl se svým brankářem, kam půjde jeho zpětná přihrávka, a tak balon skončil v síti…