V žilách vám proudí slávistická krev. Jste jejím odchovancem, strávil jste v ní nejlepší fotbalové roky, získal s ní i titul. Vazby na tento klub jsou jistě pevné. Jak moc se těšíte na večerní duel s Chelsea?

Samozřejmě si ho nenechám ujít. Plánoval jsem, že bych zavítal se synem přímo na stadion. Kope za Slavii, byl by to pro něho zážitek, je ale ještě malý. Hraje se to přeci jen pozdě večer. Zůstaneme u televize a budeme fandit.

Jste se současnými hráči v kontaktu?
Znám se tam skoro s každým. Vztah tam je velký.

Může Slavia proti anglickému gigantovi uspět?
Proč by ne. Vyřadili Sevillu, mají formu. Jsou v pohodě, nemají, co ztratit. Tohle všechno jim dává naději na slušný výsledek.

Tři sektory nebudou kvůli zákazu od UEFA obsazené. Půjde o velké minus?
Každopádně je to škoda. Divácká podpora je ohromně důležitá. Tak to ale prostě je. Musí se s tím vypořádat.

V poslední době se velmi propírají také vulgarity na stadionech. Stranou nezůstává ani Slavia. Agresivita fanoušků se stupňuje. Co tomu říkáte?
Vadí mi to. Kolikrát je to opravdu za hranou. Člověk se pak i bojí vzít dítě na fotbal. Je mu šest. Když slyší tyhle vulgarity, je to špatně. Chápu, že fanoušci chtějí rozhodit hráče soupeře, touží, aby jejich tým výsledkově uspěl. Měli by ale každopádně najít slušnější slovník.

Ilustrační foto
Votroci na Tottenhamu: Je to jiný svět

Slavia herně i výsledkově šlape. V posledních dvou duelech nastřílela deset branek. Hradec má opačný problém. Proč to tam nepadá?
Možná si to bereme až moc. Kolikrát v tom hraje roli i přemíra snahy. Dobře to vykombinujeme, dostaneme se do vápna a pokazíme finální fázi. V tomhle směru musí přijít rapidní zlepšení.

Ve Vlašimi bylo ve druhé půli nadějných pozic poměrně dost. Ani v jednom případě však nedošlo k překvapivému řešení. Všechny centry létaly slepě před branku, pokus o ráznou střelu, byť z úhlu, nepřišel žádný. Není to škoda?
Je to individuální věc. Hráč, který je v daném okamžiku s míčem ve vápně, se musí rozhodnout podle nejlepšího svědomí. Nemělo by se každopádně stávat, abychom v rozhodující chvíli trefili prvního bránícího soupeře. Chce to víc klidu. Tyhle situace rozhodují zápasy.

V tomto duelu jste na jaře poprvé nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas. Jak jste se cítil?
Fyzicky jsem to zvládl, i když výsledek 0:0 pro nás dobrý není.

Zjednáte nápravu v pátek s Jihlavou?
Půjde o dost. Jihlava je druhá, my třetí. Chceme to zvládnout. Jsme rádi, že nehrajeme s nikým ze spodku, kdo by jen betonoval. Věřím, že se chytíme i střelecky.