Zápasy jdou v rychlém sledu. Na únavu není čas. „Po výhře se regeneruje vždy lépe. Hráči měli v neděli volno, včera jsme absolvovali předzápasový trénink,“ popisuje trenér Chrudimi Jaroslav Veselý.

„Jsme sice pobouchaní, ale nezaregistrovali jsme nic závažného. Máme možnosti regenerace, navíc je potřeba využívat maximální odpočinek i v domácím prostředí,“ tvrdí hradecký Zdenko Frťala.

Souboj Chrudimi s Žižkovem udělal chrudimským fanouškům nesmírnou radost. Záchrana je zase blíž!
Chycená penalta, gól do šatny. Ze Žižkova s plnou!

Na koho si musí dát Votroci největší pozor? „Na pozici stoperů Chrudim v posledních dvou zápasech hráče točila, ale systém hry je jasně daný. Chtějí hrát kombinační fotbal, mají režiséry Kesnera a Jirku Janouška. V útoku mají šikovné hráče, hlavně v ofenzivní fázi jsou nebezpeční,“ upozorňuje hradecký kouč.

Chrudimi v posledním zápase scházel Daniel Vašulín, nad jeho účastí v derby visí otazník. „Dan už začal trénovat, uvidíme, jak se bude cítit,“ dodal Veselý.

Očekávaný duel ale divákům příliš potěšení nepřinese, kvůli vládnímu nařízení se bude hrát téměř bez fanoušků. „Je to škoda, ale nic s tím neuděláme. Zápas by měl obrovskou atmosféru,“ smutnil trenér Jaroslav Veselý.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FK Fotbal Třinec.
Sokovu zbraň hradečtí fotbalisté znali. Přesto kvůli ní trpěli