Speciální asfaltová dráha pro kola, koloběžky nebo skateboardy bude v areálu Českého mlýna vedle skateparku. S ním bude pumptrack propojený, stejně jako s cyklostezkou, aby na něj mohli zájemci pohodlně přejet. Zemní valy, které ohraničují travnatý prostor, na místě zůstanou jako tribuny pro další návštěvníky.

Marek Buš.
Zámků se týkají dva termíny, kdy otevřít. Dovnitř mohou lidé až 25. května

Jihlavský pumptrack budou tvořit dva zrcadlové okruhy spojené uprostřed, které umožní závody dvojic. To je v republice unikátní. „Na dráze se střídají delší rovinky k získání rychlosti s techničtější sekcí se zatáčkami,“ uvedli zástupci města k záměru. Návrh počítá i s oddělenou tratí pro děti a začátečníky, na své si tam tak přijdou všichni.

Pumptracky na Vysočině jsou oblíbené

Radní kraje Vysočina podporují cyklistiku a tak navrhují zastupitelstvu poskytnout Jihlavě dotaci milion šest set padesát tisíc. To je polovina z uznatelných nákladů. Harmonogram počítá se zahájením stavby letos v září, hotovo by mělo být přesně za rok.

Podobná dráha je v Novém Městě na Moravě nebo v nedalekých Lukách nad Jihlavou, obě jsou oblíbené. „Jezdí tam mladí, i školáci z okolních obcí. Jezdit zkoušeli také starší, ale jsou vždy odření,“ usmál se již dříve starosta Luk nad Jihlavou Viktor Wölfl.

Opuštěný Vodní Ráj Jihlava.
Na oslavy dvacetin můžou návštěvníci Vodního Ráje zapomenout