Mladík se ke svému činu doznal. Soud mu uložil podmíněný trest.

Mladíka včera soud zatím nepravomocně odsoudil ke dvěma letům ve vězení s podmínečným odkladem a zkušební dobou na tři roky za trestný čin znásilnění ve stádiu pokusu.

U soudu vypovídala i dívka, na které se tohoto činu dopustil. „Šla jsem ze Společenského centra, kde jsem se bavila. O tom, že mě sleduje, jsem nevěděla. Až u sázkové kanceláře, která je vedle školy, se najednou objevil vedle mě. Na místo, kde se mě pokoušel znásilnit, mě dotáhl,“ vypovídala před soudem. Dívka se před násilím mladíka bránila. Ten jí způsobil zranění, se kterými byla téměř jeden měsíc v pracovní neschopnosti. „Způsobil mi poranění hrudníku, ruky a zad, které si vyžádalo ambulantní ošetření,“ uváděla před soudem s tím, že ho několikrát prosila, ať ji nechá, že je těhotná.

Mladík, kterému bylo v osudnou noc v krvi naměřeno více než jedno promile alkoholu, se k celému činu před soudem doznal. „Jsem si vědom, co jsem provedl a hodlám za to nést následky. Zároveň podotýkám, že čin jsem spáchal pod vlivem alkoholu a normálně bych se něčeho takového nedopustil,“ hájil se pachatel.

Dívce tu noc pomohli až městští strážníci v Rychnově. „Pokus o znásilnění nám byl nahlášem z pátka na sobotu. K případu jsme ihned vyjeli a mladíka zajistili. Poté ho předali státní policii,“ uvedl tehdy Deníku velitel městských strážníků Ladislav Chmelík.

Poškozená dívka dodnes trpí psychickou újmou. „Chodím na pravidelné schůzky kpsychologovi,“ odpovídala na dotaz soudu, zda má po incidentu nějaké další zdravotní problémy. Mladík byl zmísta činu ihned převezen na policii, kde mu bylo dechovou zkouškou naměřeno 1,27 promile alkoholu. Proti rozsudku soudu se odmítl odvolat. Lhůtu na odvolání si ponechal státní zástupce, který požadoval tvrdší trest.