Radek Chaloupka manželku zavraždil v době, kdy byl náchodským okresním soudem vykázán kvůli domácímu násilí na měsíc ze společné domácnosti. Bylo to již podruhé, kdy musel ze stejného důvodu pobývat mimo svůj domov.

Obžalovaný ženu napadl nožem

Za psychické týrání ženy ho potrestal náchodský soud podmíněně odloženým trestem osmi měsíců odnětí svobody. „Muž na manželku zaútočil v době, kdy měl soudem zakázaný přístup do domu. Obžalovaný však na ni počkal na zahradě a po krátké hádce ji napadl nožem," popsal vražedný útok státní zástupce Milan Vacek. Obžalovaný se před soudem hájil, že ženu netýral, pouze nesouhlasil s tím, že chce jejich manželství opustit kvůli jinému vztahu.

Bezmála milion pro pozůstalé

Včerejší rozsudek dosud není pravomocný, účastníci řízení si ponechali lhůtu na odvolání. Soud Chaloupkovi uložil, aby pozůstalým zaplatil necelý milion korun. Peníze se rozdělí mezi jejich dvě děti a rodiče zavražděné. „Obžalovaný ženu napadl takovým způsobem, že jí nedal šanci na přežití," řekl soudce při vynesení rozsudku.

Podle spisu obžalovaný svou ženu nejméně dvanáctkrát bodl nožem a poté jí prořízl hrdlo. „Poškozená na místě zemřela na následky rozsáhlého zevního a vnitřního krvácení," uvedl Vacek.