Devětadvacetiletý Martin R. z Chrudimi, který je profesionálním vojákem Armády ČR, měl podle obžaloby chrudimského státního zastupitelství letos 6. února kolem 18. hodiny v domě čp. 228 v ulici T. G. Masaryka ve Slatiňanech po předchozí hádce otevřít dveře do bytu stejně staré ženy jako je on sám a tu násilím vytáhnout do chodby domu, kde jí měl hlavou udeřit o parapet okna a poté jí opakovaně značnou intenzitou bít pěstí do obličeje.

Svým útokem jí měl způsobit četná zranění, spočívající například ve zlomenině lícní kosti a horní čelisti, tříštivé zlomenině stropu pravé očnice, zhmoždění krční páteře či zhmoždění pravého ramenního kloubu.

Bezprostředně po útoku musela žena podstoupit operativní zákrok s následnou hospitalizací. V pracovní neschopnosti byla poté do poloviny dubna. Ačkoliv Martin R. vše popírá, soud jej uznal vinným z trestných činů ublížení na zdraví a porušování domovní svobody a poslal ho na 12 měsíců do věznice s dozorem. Současně musí zaplatit výdaje na léčení. Výdaje na léčení činí částku 18 142 Kč, které bude muset Martin R. zaplatit z rozhodnutí soudu Vojenské zdravotní pojišťovně ČR.

Martin R. však s tímto verdiktem nesouhlasí. Na svou obhajobu uvádí, že ho po předchozí slovní rozepři napadla sama žena. Strkala prý do něj, přetahovala mu bundu přes hlavu a údajně ho kousla do pravé ruky. Odstrčil jí prý proto. Poté měla ležet na zemi, plazit se a hystericky křičet o pomoc.

Obžalovaný společně s napadenou ženou spolu dříve žili a únorový konflikt vznikl údajně kvůli vzájemně nevyřešeným finančním pohledávkám.