Bral havně peníze, peněženky, telefony, ale také používal cizí kreditní karty. Na svém kontě má i „vybílené“ tři rekreační chalupy.

„Muž je už nyní ve vazbě. Prokázali jsme mu škody za více než dvě stě tisíc korun. Tím zdaleka případ nekončí. Škody budou vyšší a nevylučujeme, že měl komplice,“ sdělil vyrchní komisař Richard Chaloupka Okresní řediteství Policie ČR Rychnov n. K.

„Mně se tedy ulevilo moc. Bydlíme v rodinném domku a sousedé jsou všichni dál. Já se bojím hodně normálně, takže dokud ho nechytli, byla jsem dost vystresovaná,“ sdělila jedna z obyvatelek města.

Obvodní oddělení Polcie ČR Rychnov n. K. má ve svém rajonu také Solnici, Ještětice a Kvasiny. Právě tady si občané stěžovali na přibývající počet krádeží. „ Na Solnicku deliktů přibylo. V Kvasinách jde o stejný počet jako loni. Situaci jsme nepodcenili. Zvýšili jsme noční hlídky, a dokonce jsme nasadili také pěší,“ uvedl šéf oddělení Michal Hirka.

„Mezi lidmi se rozkřiklo, kdo byl obávaný fantom. Místní občan, který si snad nikdy nedá pokoj. Zpětně si řada lidí vyhodnotila, že krást se opravdu hodně začalo, když se dotyčný vrátil do Solnice,“ sdělil místní.

Přestože se případ vyřešil, policie bude dohlížet nad městem dál.