Rodiče se oběsili nejspíš ve sklepě paneláku, kde žili. O všechny chlapce se teď stará jejich teta z Chocně.
Rodinka byla ve městě nepřehlédnutelná. Chodila oblečená celá v bílém. V létě, v zimě, pořád. „Byli to nějací hinduisté, nebo snad Hare Krišna. Našli je v paneláku na sídlišti za výtahem,“ řekla Marie Pešinová, školnice základní školy, kam chodil nejstarší syn.

Podle našich informací kriminálka našla oba mrtvé manžele s úsměvy na rtech. „Museli být zfetovaní, když se ještě usmívali. Jestli kouřili trávu či co…,“ spráskla ruce sousedka z vedlejšího vchodu. Víra Hare Krišna však užívání jakýchkoliv drog zakazuje.

Jinak než jako hinduistická nebyla rodina známa v celém městě. Obyvatelé je tu tak prostě měli „zaškatulkované“.
„Na nejstarším klukovi je už znát vliv otcovy výchovy. Vždycky, když něco ve škole udělal, prohlásil, že to tak chce Bůh. Mladší děti ještě tak ovlivněné nebyly,“ dodala školnice Pešinová.

„Všechny tři děti si vzala do pěstounské péče jejich teta ze sousední Chocně. Jezdí do Mýta do práce, takže cestou vyloží děti ve škole. Snažíme se jejich bytovou situaci s choceňskou radnicí vyřešit, stávající byt tety je příliš malý,“ uvedl starosta Martin Krejza.

„Ta rodinka byla skutečně nepřehlédnutelná,“ dodal. O předání dětí se po smrti rodičů postaral sociální odbor města.
„Nejmladší chlapec se s tím snaží vyrovnat. Dáváme mu péči, jakou jen umíme,“ řekla vychovatelka mateřské školy.
Děti se kromě svého bílého oblečení podle učitelek jinak zvlášť nevymykaly ostatním.

Policie se k celé záležitosti vůbec nechce vyjadřovat. „Je to obrovská tragédie. Věc je stále v šetření, ale byla vyloučena účast třetí osoby,“ sdělila policejní mluvčí Eva Sichrová.