Podle obžaloby měl Kulínský souložit se šesti nezletilými dívkami, další osahávat na zájezdech a soustředěních, přesvědčovat je k saunování bez plavek a nutit k dalším praktikám, které měly ohrozit jejich mravní výchovu. Mnohé z poškozených dívek v soudní síni uvedly, že Kulínský s nimi manipuloval a že ve sboru vládl nepřetržitý stres.

Včera však u soudu vypovídala jedna bývalá sboristka, která označila celý případ za spiknutí proti Kulínskému a celému sboru. „Já o nějakém obtěžování nic nevím. Na tom, že se Kulínský s dívkami saunoval nahý, nevidím nic špatného,“ tvrdila. Stěžovala si také na policii. „Při prvním výslechu, kdy mně bylo patnáct let, mi nebyla povolena účast matky. Při druhém výslechu, kdy kriminalisté viděli, že nevypovídám podle jejich představ, začali na mě křičet a vyvíjet psychický nátlak,“ uvedla svědkyně.

Senát proces včera odročil na 10. až 14. prosince. Budou znovu předvolány sboristky, které k hlavnímu líčení nepřišly. U soudu mají také vypovídat další navrhovaní svědci a soudní znalci. „Pro množství úkonů, které bude nutno provést, nelze očekávat, že by hlavní líčení skončilo do konce roku,“ poznamenal státní zástupce Jan Bohutínský.