Navštívili jsme společně s Mikulášem a čerty třídy prvního stupně na pavilonu naší školy. Rozdovádění čerti pobíhali po třídách, hledali duše zlobivé, aby si je mohli s sebou odnést do pekla.

Moudrý Mikuláš nahlížel do Knihy hříchů a pochval. Tam bylo vše zapsáno, a tak hříšníci museli nastoupit a slíbit, že se polepší. Všechny děti měly nacvičené písničky a básničky, které nadpřirozeným bytostem přednesly. Za to jsme pak my

andělé roznášeli pamlsky a ovoce. Čertík vždy ale zanechal pro jistotu paní učitelce pytlíček s uhlím, aby jím mohla v případě potřeby na zlobivce čerty přivolat a požádat peklo o pomoc. Paní učitelky svorně tvrdily, že to zajisté nebude zapotřebí a že se všichni společně budou snažit. Žádná třída nechtěla poslat do pekla ani svou třídní učitelku či učitele. To měla zase největší radost paní ředitelka, že má ve škole jen samé skvělé učitele!

Byl to náročný den, křídla mám celá polámaná, nožky uběhané, ale byl to krásný den. Tolik šikovných dětí jsme viděli a věřím, že ty ostatní se budou snažit, abychom je za rok zase mohli pochválit!

Anděl, za třídu 9.A ZŠ Rychnov Masarykova