V Deštném se opět lyžuje  
Orlické hory - V obou areálech Skicentra Deštné v Orlických horách - na Martě I a Martě II se opět lyžuje. V provozu je i lyžařská škola, půjčovna, servis lyží i ostatní služby. Zprovoznění po výpadcích elektřiny už v pondělí odpoledne ohlásilo i lyžařské středisko v Olešnici v Orlických horách.

"Hasiči na Rychnovsku zasahovali u 20 událostí. Nejčastějším typem zásahu byla technická pomoc v případě odstraňování spadlých stromů z komunikací. V Černožicích a ve Slatině nad Zdobnicí spadl strom dokonce na rodinný dům, ale naštěstí se všechny události obešly bez zranění. V Českém Meziříčí pak lovila jednotka kontejner na plast z řeky. Silný vítr páchal také další škody. V Hradci Králové zajišťovali hasiči části odtržených střech na domech v Dědkově ulici, v ulici Jiřího Purkyně i v ulici Na Mlejnku.

V dalších několika případech pomáhali hasiči s vyproštěním vozidel ze závějí a příkopů. Osobní vozidla zapadla v Bačetíně a Špindlerově Mlýně a silničářský sypač uvolňovali hasiči u obce Polom. Počasí se promítlo i do počtu dopravních nehod, hasiči zasahovali u 10 událostí tohoto typu, polovina z nich se stala na Jičínsku. U obce Vidochov museli hasiči po nehodě dvou osobních vozidel a jednoho nákladního dokonce jednu osobu z vozu vyprostit, do nemocnice ji transportoval vrtulník LZS," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Vítr a těžký sníh komplikují dopravu a život na horách.
Od prosince prší a sněží. Sucho však trvá