rodiči přicházejí do školy i rodiče, sourozenci a někdy i prarodiče. Je to mnohdy velká rodinná událost. Letos se na pavilonu Základní školy Rychnov nad Kněžnou, Masarykova zapisovalo ve čtvrtek 15. ledna od jedné hodiny do půl sedmé.

Od první minuty začali školní chodbou proudit zájemci o zápis do naší školy. Ve čtyřech učebnách se budoucím školákům věnovaly vždy 2 paní učitelky najednou, v jedné třídě pan učitel. Děti postupně přicházely k vyučujícím, aby předvedly své znalosti a dovednosti. Přednášely básničky, zpívaly písničky, rozlišovaly tvary i barvy, také trochu počítaly a nakonec došlo i na obávané zavazování tkaniček. S trochou pomoci a velkou podporou rodičů, kteří byli někdy daleko vystrašenější než jejich potomci, to nakonec všichni zvládli.

Za své snažení si zasloužili malou odměnu a pokračovali do sborovny, kde byla připravena důležitá razítka a pamětní list.
Na průběh zápisu se přišla podívat i paní místostarostka Jana Drejslová a řada redaktorů, např. Ondřej Vaňura z Českého rozhlasu, Jan Dušek z rychnovské televize nebo Stanislava Rohrová z Rychnovského deníku. Sami se mohli přesvědčit, že zájem o školu byl veliký.

Ještě jsme stačili pozvat naše budoucí prvňáčky na únorový karneval se zvířátky a rodiče na květnovou schůzku před nástupem do školy a už se většinou všichni těšili na nějakou sladkou odměnu v cukrárně či malou oslavu u babičky. Však si to zasloužili.
Děkujeme všem rodičům za důvěru nám projevenou tím, že svoje děti přivedli k zápisu právě do naší školy a budeme se těšit na společné putování za vzděláním s učitelkami Marií Dernerovou, Radkou Müllerovou a Tatjanou Vrbovou.

Mgr. Radka Polívková,
ředitelka ZŠ RK Masarykova